Premier előtt: Halálos iramban 6

A Halálos iramban 6. (Fast & Furious Six) című akció thrillerről premier előtt az a legfontosabb információ, hogy a sorozat a szimpla autós gyorsulási versenyek bemutatásától eljutott a látványos akció thrillerek magasságába.

Dom (Vin Diesel) és Brian (Paul Walker) mellett olyan sztárok tűnnek fel a filmben, mint Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, vagy Jason Statham.

Halálos iramban 6. Illegális autóversenyekből az akció thrillerbe
Halálos iramban 6. Illegális autóversenyekből az akció thrillerbe

Mozipremier május 23-án

Justin Lin rendező a Halálos iramban: Ötödik sebesség (Fast Five) hihetetlen sikere láttán már tudta hogy további részek következnek.

Amióta a Halálos iramban – Tokiói hajsza rendezőjeként csatlakoztam a sorozathoz, Vin, Neal és én mindig rengeteget agyaltunk azon, merre vegyük az irányt – mondja Lin. – A hatodik rész már nagyjából össze is állt menet közben, csak el kellett jutnunk a megvalósulásig. Megdolgoztunk érte, nem a véletlennek vagy a szerencsének köszönheti a létrejöttét.

Halálos iramban 6: Autóverseny tank, repülő ember. Kasszasiker 2013?
Halálos iramban 6: Autóverseny tank, repülő ember. Kasszasiker 2013?

A legújabb sztori úgy indul, hogy az előző részből ismert Hobbs ügynök (Dwayne Johnson) egy szervezet nyomára bukkan, amely 12 országból verbuválódó, halálos fenyegetést jelentő professzionális sofőrökből áll. Vezetőjük (Luke Evans) kegyetlen alvezére Dom halottnak hitt egykori szerelme, Letty (Michelle Rodriguez). A bűnözőket csak az utcán lehet legyőzni, ezért Hobbs arra kéri Domot, állítson össze egy elit csapatot Londonban…

Halálos iramban 6. Paul Walker, Vin Diesel és Dwayne Johnson
Halálos iramban 6. Paul Walker, Vin Diesel és Dwayne Johnson

Különös szerelmi szál

Letty a negyedik részben látszólag meghalt, az ötödik részben utalás történik rá hogy mégis él, a hatodik részről premier előtt pedig csak annyit árulunk el, hogy ő a történet egyik kulcsfigurája.

Halálos iramban 6 | Michelle Rodriguez
Halálos iramban 6 | Michelle Rodriguez

Dom és Letty különös kapcsolata kihat a többi szereplőre is. Dom mindenkinél jobban ismeri és szereti Lettyt, ezért amikor Hobbs a film elején megmutatja neki a lány fotóját, megfordul vele a világ, hiszen éppen új életet kezdene Elenával.

A történet szépsége abban rejlik, hogy mindketten kétségbeesettek az elveszett szerelem miatt, amit már soha nem lehet visszahozni – magyarázza Rodriguez. – Odavagyok az ilyen drámai love storykért, és ha az életben velem is megtörténne ilyesmi, hát akkor Vin lenne az, akivel elcseszem a dolgokat. Senki mással nem működne a kémia. Vin és én kimondottan kívül esünk a rendes srác és helyes csaj kategórián. Egyikünk sem könnyű eset, de pont ezért jövünk ki olyan jól egymással. Működik köztünk a kémia a vásznon, és 13 éve jó barátok vagyunk a való életben, a közönség pedig látja ezt.

Közelharc szorozva 16

Aki látta az ötödik részt, az nyilván emlékszik Vin Diesel és Dwayne Johnson összecsapására az autósműhelyben. Az alkotók tudták, hogy a legújabb Halálos iramban filmben ezt szinte lehetetlen überelni, ezért nem egy küzdelemre koncentráltak, hanem rögtön 16-ra: ennyi verekedés van ugyanis a filmben, azaz minden fontosabb szereplőre jut legalább egy közelharc.

 

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + húsz =


Scroll to top