Premier előtt: Az Acélember

- filmrakat | 2013. június 17. hétfő

A világszerte legnépszerűbb képregényhős visszatér a mozivászonra Az Acélember [+12](Man of Steel, bemutató: 2013. június 20.) című filmben.

Superman visszatér az Az Acélember című filmben

Superman visszatér az Az Acélember című filmben

Az Acélember ismerős lesz a nézők számára, de ezúttal nem afféle félistenként ábrázolja Supermant, hanem esendő, halandó lényként. Egy olyan lakója a Föld nevű bolygónak, akivel azonosulni lehet, mert rendkívüli ereje és természetfölötti képességei dacára pontosan olyan nehéz döntések meghozatalára kényszerül, mint a bolygó többi lakója.

Az acélember című új Superman filmről korábban itt írtunk a filmrakatban.

Az Acélember plakát

Egy olyan lakója a Föld nevű bolygónak, akivel azonosulni lehet

Az Acélember – röviden

A Kansas állambeli Smallville városka lakói, Jonathan és Martha Kent földjén egy nap űrhajó landolt, amelyben a házaspár egy kisbabát talált. Ahelyett, hogy értesítették volna a hatóságokat, az űrhajót elrejtették, a kisfiút pedig a sajátjukként nevelték fel. A fiú a Clark Kent nevet kapta – aki a Kripton bolygón született Kal-El néven, – és egy napon ráébred, hogy rendkívüli adottságokkal rendelkezik, olyasmikre képes, amire egyik barátja, sőt egyetlen földi halandó sem. Ifjúvá serdülve eltökéli, hogy kideríti, honnan származnak e képességek, és mi célból jött a világra, mi a küldetése. Ekkor még nem sejti, hogy hamarosan hős lesz, és a Föld megmentőjévé, az emberiség reményének szimbólumává válik.

Trailer:

Zack Snyder rendező a produkcióról

Clark úgy érzi, távol kell maradnia az eseményektől és csak a partvonalon túlról szabad szemlélnie a közösségi életet – mondja Zack Snyder. – Egyedül úgy kerülheti el a reflektorfényt, ha magányos farkasként jár-kel a világban. Így nagyobb eséllyel marad rejtve, ha mégis használni kényszerül képességeit, azaz meg kell mentenie valakit.

Jor-El szerepében Russell Crowe

Jor-El szerepében Russell Crowe

Rendkívül nehéz a dolga – folytatja a direktor –, hiszen ha teljesíteni akarja küldetését, használnia kell az erejét. Ha azonban így tesz, nem kerülheti el a feltűnést, és az emberek reakciói kiszámíthatatlanok. Clark roppant testi ereje megrémíti őket. A lehetőség, hogy természetfeletti képességekkel rendelkezik, s hogy netán nem e világból való, kérdések lavináját indítaná el. Az emberek pedig nem biztosak benne, vajon tudni akarják-e a válaszokat, melyek jól felépített és biztosnak hitt világképüket alapjaiban ingathatják meg. Többnyire csak a kamaszokat és a művészeket foglalkoztatja a kérdés, kik vagyunk és mi végre születtünk a Földre. Felnőttként általában nem bolygatjuk már ezeket a kényes kérdéseket – mondja Snyder. – Clark tehát magányos, és egyedül próbál eligazodni a lét gyötrelmes dilemmáinak labirintusában. Ki ő? Hová tartozik? Mi dolga ezen a világon? Ismerős kérdések mindannyiunk számára, még ha ritkán feszegetjük is őket. Hisz felnőttek vagyunk, komoly dolgokkal kell foglalkoznunk – teszi hozzá ironikus mosollyal a rendező.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − tizenhárom =