Premier előtt: Az Acélember

- filmrakat | 2013. június 17. hétfő

A világszerte legnépszerűbb képregényhős visszatér a mozivászonra Az Acélember [+12](Man of Steel, bemutató: 2013. június 20.) című filmben.

Superman visszatér az Az Acélember című filmben

Superman visszatér az Az Acélember című filmben

Az Acélember ismerős lesz a nézők számára, de ezúttal nem afféle félistenként ábrázolja Supermant, hanem esendő, halandó lényként. Egy olyan lakója a Föld nevű bolygónak, akivel azonosulni lehet, mert rendkívüli ereje és természetfölötti képességei dacára pontosan olyan nehéz döntések meghozatalára kényszerül, mint a bolygó többi lakója.

Az acélember című új Superman filmről korábban itt írtunk a filmrakatban.

Az Acélember plakát

Egy olyan lakója a Föld nevű bolygónak, akivel azonosulni lehet

Az Acélember – röviden

A Kansas állambeli Smallville városka lakói, Jonathan és Martha Kent földjén egy nap űrhajó landolt, amelyben a házaspár egy kisbabát talált. Ahelyett, hogy értesítették volna a hatóságokat, az űrhajót elrejtették, a kisfiút pedig a sajátjukként nevelték fel. A fiú a Clark Kent nevet kapta – aki a Kripton bolygón született Kal-El néven, – és egy napon ráébred, hogy rendkívüli adottságokkal rendelkezik, olyasmikre képes, amire egyik barátja, sőt egyetlen földi halandó sem. Ifjúvá serdülve eltökéli, hogy kideríti, honnan származnak e képességek, és mi célból jött a világra, mi a küldetése. Ekkor még nem sejti, hogy hamarosan hős lesz, és a Föld megmentőjévé, az emberiség reményének szimbólumává válik.

Trailer:

Zack Snyder rendező a produkcióról

Clark úgy érzi, távol kell maradnia az eseményektől és csak a partvonalon túlról szabad szemlélnie a közösségi életet – mondja Zack Snyder. – Egyedül úgy kerülheti el a reflektorfényt, ha magányos farkasként jár-kel a világban. Így nagyobb eséllyel marad rejtve, ha mégis használni kényszerül képességeit, azaz meg kell mentenie valakit.

Jor-El szerepében Russell Crowe

Jor-El szerepében Russell Crowe

Rendkívül nehéz a dolga – folytatja a direktor –, hiszen ha teljesíteni akarja küldetését, használnia kell az erejét. Ha azonban így tesz, nem kerülheti el a feltűnést, és az emberek reakciói kiszámíthatatlanok. Clark roppant testi ereje megrémíti őket. A lehetőség, hogy természetfeletti képességekkel rendelkezik, s hogy netán nem e világból való, kérdések lavináját indítaná el. Az emberek pedig nem biztosak benne, vajon tudni akarják-e a válaszokat, melyek jól felépített és biztosnak hitt világképüket alapjaiban ingathatják meg. Többnyire csak a kamaszokat és a művészeket foglalkoztatja a kérdés, kik vagyunk és mi végre születtünk a Földre. Felnőttként általában nem bolygatjuk már ezeket a kényes kérdéseket – mondja Snyder. – Clark tehát magányos, és egyedül próbál eligazodni a lét gyötrelmes dilemmáinak labirintusában. Ki ő? Hová tartozik? Mi dolga ezen a világon? Ismerős kérdések mindannyiunk számára, még ha ritkán feszegetjük is őket. Hisz felnőttek vagyunk, komoly dolgokkal kell foglalkoznunk – teszi hozzá ironikus mosollyal a rendező.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − 11 =

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább