Quantcast

Post Mortem (2021) magyar film

Ha halottakat fotózol, készülj fel a legrosszabbra, ami csak megtörténhet!

A halottakat az élőkkel együtt megörökítő vándorfotós (Klem Viktor) egy kis faluba érkezik. A hullák a megélhetést biztosítják neki. De a temetetlen holtak egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat, egymást követik a természetfölötti jelenségek...

Miről szól a Post Mortem ?

Magyarul beszélő magyar film. Horror, Thriller, . Játékidő: 115 perc, korhatár: 16 év. Post Mortem a nemzetközi filmadatbázisban

Összefoglaló

Az első világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett. De sok halott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat.

1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik.

A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

A kísértetek nem akarnak békében élni az élőkkel.

A 2021-es filmek adatait a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátot és az előzetest is, megismerheted a film rövid tartalmát.

Mintha még élne fotográfus modellje, pedig már rég halott!

Post Mortem (2021) mintha élne...

Most már jön az előzetes, és egy-két érdekesség. Görgess tovább!


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Érdekességek

Magyarország Oscar-díj jelöltje 2022-ben a Post Mortem!


A film központi témája mindannyiunk félelme, a halál. Kíváncsiak vagyunk, mi a halál, mi van utána, van-e utána valami. A Post Mortem kalandkereső nézőivel megtörténhet, hogy „megbarátkoznak” e nehéz témával, és képesek lesznek talán jobban elfogadni a halált, de a film elsődleges célja a szórakoztatás.


Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer, a rendező állandó alkotótársa 2012-ben adta be a Post Mortem történetét a Filmalap közönségfilmes pályázatára pontosan a 6. hónap, 6. napján, 6 órakor – ezzel is adózva az Ómen című horrorfilmnek.


Figyeld: Az Anger Zsolt alakította Imre nővérének házában, ahol a Post Mortem fotózás történik, az álló óra nem működik, és mindvégig 6 óra 6 percet mutat.


Halottak, boszorkányok, kísértetek az első igazi magyar horrorfilmben

Post Mortem (2021): boszorkányok, kísértetek

A film teljes költségvetése egészen pontosan 866 666 666 forint, ami talán soknak hangozhat, ugyanakkor egy olyan kis költségvetésű, a jelenben játszódó amerikai horrorfilm – amelyben kevés színész szerepel, nincsenek benne trükkök, kaszkadőrmutatványok és számítógépes animáció –, hozzávetőlegesen 1,5-1,8 milliárd forintból szokott elkészülni.


A néni szerepét a Kossuth-díjas Ladányi Andrea balettművész kapta, aki egész testet fedő maszkban alakított már szörnyet egy amerikai horrorfilmben.


Az egyik jelenetben véletlenül bent maradt a képben a Klem Viktor teáját tartalmazó pet-palack (Még jó, hogy egy QR kód nem tűnik fel valahol!). Az alkotók fejében megfordult, hogy ők is szándékosan bent hagyják a képben, mint ahogy azt a Trónok harca alkotói is tették, hogy legyen miről kommentelni az interneten – végül mégis kiretusálták az üveget.


Egymást váltják a természetfeletti jelenségek a kis magyar faluban

Post Mortem (2021): természetfeletti jelenségek

Fotók: © Szupermodern Stúdió – Szvacsek Attila

Post Mortem (2021) magyar film plakátja

Post Mortem (2021) magyar film plakátja

Hirdetés

Rendezte: Bergendy Péter

Szereplők: Klem Viktor, Hais Fruzsina, Schell Judit, Anger Zsolt, Reviczky Gábor, Hábori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Ladányi Andrea

Hazai mozipremier: 2021. október 28.

Magyarországon forgalmazza: InterCom

Gyártó: Szupermodern Stúdió

Gyártás éve: 2020


Az első igazi magyar horror egy különleges korban, különleges helyszínen játszódik, és elképesztő vizuális effektusokkal valamint mindig új fordulatot tartogató forgatókönyvvel rémíti és lepi meg nézőit.

Friss infó a filmről

A Post Mortem tíz díjat nyert a világ egyik legnevesebb horror, sci-fi, akció és kultfilmfesztiválján, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválon, ahol zsűri helyett a közönség voksol - közölte a Nemzeti Filmintézet 2021.10.24-én az MTI-vel.

Kövesd a filmeket!


Az első, hazai horrorfilmről csak van valami véleményed? Mit kockáztatsz? Legalább a LIKE jelre kattints! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 16 =

Scroll to top