Piszkos melók

- filmrakat | 2013. június 15. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Piszkos melók Roy (Tim Roth) a meghasonlott bérgyilkos, és a fiatal Adam (Jack O’Connel) története, akik egy munka erejéig társak lesznek.

Adam – mostoha apja nyomására – sofőr lesz Roy egyik akciója során, ám menet közben kiderül hogy egy igazi bérgyilkos mellett mást is kell csinálnia.

Piszkos melók, melyek csak bérgyilkosok képesek elvégezni.

Piszkos melók, melyek csak bérgyilkosok képesek elvégezni.

Piszkos melók [+16]

színes, brit thriller

Forgatókönyv: John Wrathall
Rendezte: Craig Viveiros
Főszereplők: Tim Roth, Jack O’Conell, Taluha Riley

Magyarországi bemutató: 2013.07.18.
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Bérgyilkosok

A drámairodalom legnevesebb bérgyilkosait talán William Shakespeare drámájában Macbeth fogadja fel, aki bérgyilkosokat fogadott Banquo és fia meggyilkolására. Nem pénzzel veszi rá őket a gyilkosságra, hanem az érzelmeikre hat. Napjainkban a piszkos melók elvégzése nincs ingyen, bizony valakinek fizetni, vagy megfizetni kell érte.

Piszkos melók: valaki fizet, vagy megfizet a gyilkolásért is

Piszkos melók: valaki fizet, vagy megfizet a gyilkolásért is

Az első jelentősebb film, melynek középpontjában bérgyilkos áll, a Charles Bronson nevével fémjelzett Mestergyilkos (1972). A franciák Az érzelmes bérgyilkos (1993) című vígjátékkal tették le a névjegyüket, de ezeken kívül számtalan alkotás bonyolódik a bérgyilkos tevékenysége körül. Mint a nyáron bemutatásra kerülő, 2012-ben készült Piszkos melók (The Liability) című fekete komédia.

Filmelőzetes

Piszkos melók – röviden

Adam anyjával és annak szeretőjével Peterrel, (Peter Mullan) a kétes ügyekkel foglalkozó üzletemberrel él egy tető alatt. Adam egy nap összetöri mostohaapja autóját és mivel a kárt nem hajlandó kifizetni, Peter elégtételként ráveszi a fiút, hogy egy üzlettársa, Roy mellé álljon be egy munka erejéig sofőrnek.

Piszkos melók 4

Peter elégtételként ráveszi a fiút, hogy egy üzlettársa, Roy mellé álljon be egy munka erejéig sofőrnek

Adam a Roy mellett eltöltött első pár óra alatt rádöbben, hogy az üzlettárs valójában egy bérgyilkos, az ő feladata pedig nem csupán a vezetésből áll. A kettős éppen munkáját végzi az erdő mélyén, mikor meglátja őket.

A kettős éppen munkáját végzi az erdő mélyén

A kettős éppen munkáját végzi az erdő mélyén

A lánynak azonban sikerül úgy megszöknie a két férfi elől, hogy a kocsijukon kívül egy titokzatos dolgokat tartalmazó táskát is megkaparint tőlük. Adam a lány keresése közben döbben rá, hogy a szemtanú talán a legkevésbé fontos dolog, ami miatt aggódnia kellene ezen a napon…

A probléma: egy véletlenül arra kiránduló lány (Taluha Riley)

A probléma: egy véletlenül arra kiránduló lány (Taluha Riley)

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 − kettő =