A Pingvinkirály (2013) angol film

A Pingvinkirály (The Penguin King 3D) a brit természettudós David Attenborough filmje, akinek a természet megismertetésében végzett munkásságát az angol királynő azzal ismerte el, hogy 1985-ben lovaggá ütötte. A pingvinkirály a legújabb, 3D technikával forgatott, ám a hazai mozikba kétféle módon (2D és 3D) vetítésre kerülő filmje, melyben Rex a fiatal királypingvin kalauzolja körbe a mozinézőket az Atlanti-óceánon található Dél-Georgia szigetén.

A Pingvinkirály 1
A Pingvinkirály

A PINGVINKIRÁLY 3D [+6]

Színes, szinkronizált, angol természetfilm 2013

A filmet írta és rendezte: David Attenborough
Producer: Anthony Geffen, Sias Wilson
Fényképezte: Simon Niblett
Vágó: Robert Hall
Narrátor: Tim Allen (magyar hangja Reviczky Gábor)

Magyarországon forgalmazza az MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Bemutató várható időpontja: 2013.02.21.
A Pingvinkirály 2
Királypingvinek

Rex, a fiatal királypingvin három évvel ezelőtt elhagyta otthonát. Ám most visszatér, mert párt szeretne találni magának. Családot alapítani és utódot nemzeni. Ezért dönt úgy, hogy visszamegy az Atlanti-óceánon található, az Antarktiszhoz közeli Dél-Georgiába: Pingvin Városba. Ez az egyik legsűrűbben lakott hely az egész déli-sarkon, és neki valahogy meg kell oldani, hogy megtalálja benne saját vackát. Megismerhetjük szülőhelyét, a Pingvin várost, valamint unokatestvéreit, Larry-t és Moe-t. Rex segítségével megismerjük a királypingvinek és más, itt élő állatok jeges, fagyos hétköznapjait. Rex kalandozása során nemcsak barátra talál, de megtalálja szerelmét is, akivel a Föld egyik legvadabb világában kell felnevelni kicsinyeiket.

A pingvinkirály ellenségei

Milyen lények veszélyeztetik a Pingvinkirály életét, illetve a pingvinek tojásait?

  • Antarktiszi medvefóka
  • Déli elefántfóka
  • Óriás hojsza (Viharmadár)
  • Barna skua (Halfarkas madár)
  • Leopárdfóka
  • Orka (Gyilkos bálna)

A film bemutatásáról

A Pingvinkirály 3D humoros jeleneteivel és Reviczky Gábor szórakoztató narrációjával kortalan családi szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezt a természetfilmet a lenyűgöző operatőri munka mellett a 3D technika teszi még átélhetőbbé, befogadhatóbbá. Az egyedülálló víz alatti 3D felvételek révén a néző közvetlenebbül és élethűen ismerkedhet meg a fantasztikus élővilággal.

A filmet forgalmazó MTVA szeretné az ország minél több mozijába eljuttatni az alkotást, ezért a 3D változat mellett hagyományos, 2D változatban is bemutatásra kerül A Pingvinkirály. A filmhez kapcsolódóan nyereményjátékot is indít iskolások számára, amelynek fődíja kétnapos bécsi osztálykirándulás.

 

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − 1 =


Scroll to top