A pince (amerikai-magyar horrorfilm, 2017)

A pince - horrorfilm

A pince - horrorfilm

A történet nemzetközi cserediákok között játszódik, akik az egyik főszereplő lediplomázásának alkalmából... Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

A film a történetből adódóan többnyire külföldi színészekkel készült, akik Angliából, az Egyesült Államokból és Japánból érkeztek a forgatásra. A nemzetközi társaság miatt a szereplők főként angolul beszélnek egymással, ám a magyar karakterek többször is megszólalnak a saját nyelvükön.

Csak 18 éven felülieknek!

A pince

Plakát, adatlap

A pince (amerikai-magyar horrorfilm 2017) » Filmek

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 88 perc

Korhatár: 18 év

Eredeti cím: The Basement

Forgatókönyv: Illés László
Szereplők: Caroline Boulton, Richard Rifkin, Páll Zsolt, Takács Zalán, Gera Marina

Rendezte: Illés László

Magyarországi bemutató: 2017. április 28.

Tartalom

A történet nemzetközi cserediákok között játszódik, akik az egyik főszereplő lediplomázásának alkalmából egy házibulit rendeznek.

Miután a kiérkező rendőrök véget vetnek a mulatságnak, a szűk mag egy másik extrém tevékenységbe kezd: szellemet idéznek. Megmagyarázhatatlan és furcsa dolgok sora veszi kezdetét, amelynek során az egyik barátjuk eltűnik. A nyomok a ház hatalmas pincerendszerébe vezetnek, ami évtizedek óta magánkézben van, és pontosan egy lakó sem tudja, hogy mi folyik odalent. Az ötfős társaságnak sikerül bejutnia a labirintusszerű egykori óvóhelyre, ahol nem csak haldokló barátjukat találják meg, hanem nem e világi erőkkel is szembe kell nézniük. Kezdetét veszi a véres és kegyetlen küzdelem az életükért.

A produkció első sorban a nemzetközi horror rajongó közönségnek készült, és egyben az ő támogatásukkal valósult meg a film közösségi finanszírozás keretében. Ez a támogatási rendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend (főleg külföldön), ami a valóságban úgy néz ki, hogy az adott projekt iránt érdeklődők anyagi-, vagy egyéb forrásokat ajánlanak fel az alkotók számára. Az alacsony költségvetésű film létrejöttét ezen felül számos itthoni cég is segítette.

A filmet Illés László rendező/producer, illetve Tóth Gergely operatőr/stúdióvezető készítette, Budapesten, egy az Astoriához közeli háztömbben, és annak pincerendszerében a tavalyi évben - majd az utómunkálatokat követően a film mostanra jutott el abba a stádiumba, hogy bemutatásra kerüljön.

Egy los angelesi vállalat már átvette a filmet külföldi értékesítésre, így várhatóan számos országban jelenik meg a produkció televíziós, online, illetve DVD/Blu-Ray forgalmazásban.

A The Basement (A Pince) című film Magyarországon limitált számú közönségtalálkozó keretein belül kerül bemutatásra, ahol az alkotás megtekintését követően az alkotókkal is lehetőség nyílik a beszélgetésre.

Jelenetfotók - Képek

A pince - 3
A pince - 2
A pince - 1

Fotók: Venna

Filmelőzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top