Philippe de Chauveron interjút adott Magyarországon

Bazi nagy francia lagzik (R.:Philippe de Chauveron)Philippe de Chauveron francia rendező egy szerelmi történetbe ágyazva mutatja be a franci társadalomban gyakori vegyes házasságok konfliktusait. A Bazi nagy francia lagzik című vígjáték az MTVA forgalmazásában már látható a hazai mozikban.

A filmben a hívő katolikus, vagyonos, vidéken élő Verneuil házaspár három nagyobbik lánya zsidó, arab és kínai férjet választ magának. A szülők már csak a legkisebb lányukban bízhatnak, hogy neki rendes katolikus férje lesz. A konfliktus akkor robban ki, amikor kiderül: a negyedik lány egy katolikus, de afrikai származású fiúval készül összekötni az életét.

A Bazi nagy francia lagziknak hatalmas sikere volt Franciaországban. Az Életrevalók óta a legnagyobb bevételt elért filmmé vált hazájában, és bekerült a minden idők Top10 Legnézettebb francia filmjei közé. A főszerepét az a Christian Clavier alakítja, akit olyan alkotásokban láthattak a magyar nézők mint a Jöttünk, láttunk, visszamennénk filmek, és az Asterix-sorozat.

Philippe de Chauveron rendező az MTI-nek elmondta: a film ötletét egy újságban megjelent cikkből merítette, amely azt taglalta, hogy minden negyedik házasság etnikailag vagy vallásilag vegyes Franciaországban.

Ez indította el bennem a gondolatot. Mivel a szüleim hasonlóak a filmben szereplő, előítéletekkel teli Verneuil házaspárhoz, és a mi családunkban is vannak vegyes házasságok, ezért mind a két oldalt nagyol jól ismerem – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a jelenlegi francia társadalmat szerette volna bemutatni, amely szemben áll a 20 vagy 30 évvel ezelőtti Franciaországgal, amely etnikailag még nem volt ilyen vegyes. Az 1950-es évekig még nem voltak ilyen nagy számban jelen a bevándorlók az országban – tette hozzá.

Philippe de Chauveron | filmrakat.hu
Philippe de Chauveron rendező

Philippe de Chauveron korábban is kizárólag vígjátékokat rendezett, de az egész életét átszőtte a humor. Gyerekkorában mindig rossz diákokkal barátkozott, akik általában nagyon viccesek voltak. Az ilyen tanulókból gyakran lesznek komikus színészek – tette hozzá.

A szereplőválogatásról elmondta: Christian Clavier-t mindig nagyon tisztelte, régóta szeretett volna együtt dolgozni vele, ezért nagyon örült, amikor elfogadta a felkérést. A fiatalabb színészek karrierjét a színházban követte végig. Fontos volt számára, hogy megnyerő és fizikailag vonzó szereplőket válogasson, azért is, hogy a Christian Clavier által alakított karakter – az előítéletet leszámítva – nem tudja visszautasítani a különféle vallású és etnikumú férjeket.

Mint elmondta, Franciaország egy skizofrén társadalom, amely az egyik oldalról nagyon nyitott, nagyon sok a bevándorló, de ugyanakkor a szélsőjobb, a Front National is nagyon népszerű.

Beszélt arról is, hogy nem számított ekkora sikerre, de főként arra, hogy a filmet más országokban is elismerik.

Külföldön azért is működhet jól a történet, mert egy olyan képet mutat Franciaországról, amelyet ritkábban látnak az emberek. Valamint az alaptémája, a szerelem és a házasság miatt is, amihez mindenki tud viszonyulni – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nyáron ismét vígjáték forgatásába kezd, 2017-ben pedig jön a Bazi nagy francia lagzik folytatása, de addig még meg kell írnia a forgatókönyvet – mondta.

A fekete katolikus férjjelöltet alakító fiatal színész, Noom Diawar elmondta: korábban két filmben is játszott már, de ez volt az első jelentős alakítása.

Éreztük, hogy vicces a film, azonban ekkora sikerre senki sem számított – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a forgatókönyvet olvasva már nagyon sokat nevetett a történeten, ráadásul a bátyja is vegyes házasságban él, ezért belülről is jól ismeri helyzetet és pontosan tudja, hogy ugyanilyen szituációk adódnak ezekben a kapcsolatokban.

Hangoztatta, hogy a film sikere nagy lehetőségeket nyitott meg előtte, több mozis felkérése is érkezett, augusztustól pedig saját stand up comedy-estet indít.

Szeretem megnevettetni az embereket, az életemben és a munkában is a humor elsőbbséget élvez – hangsúlyozta a francia színész.

Forrás: MTI

 

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − öt =


Scroll to top