Tudd meg, mi Peter Jackson kedvenc időtöltése!

Legújabb filmjéhez kapcsolódó munkái miatt Peter Jackson nem tudott megfelelő mennyiségű időt szakítani kedvenc időtöltésére. Hogy mi az? A cikkből ki fog derülni!

A várakozások szerint a népszerű rendező Ragadozó városok (Mortal Engines) című produkciója ugyanolyan mérföldkő lesz a mozi történetében, mint több mint másfél évtizede a mester nagyszabású rendezése, A Gyűrűk Ura volt.

(Vagy a 2014-es A hobbit – Az öt sereg csatája a leglátványosabb? Passz.)

Ragadozó városok (Mortal Engines)
Jelenetfotó a Ragadozó városokból

A Ragadozó városok is elképesztő látványvilággal nyűgözi le a nézőt, ezért Jackson reméli, hogy a nézők lelkesedése nyomán készül majd folytatás is. (A film alapjául szolgáló regény egy trilógia első része, tehát van alapanyag bőven.)

Hirdetés

Ha pedig készül majd második-harmadik rész, megéri számítógépes játékot fejleszteni a történet alapján. Jackson nagy gamer, kedvencei a Fallout, illetve a Far Cry című játéksorozatok. Ez nem is csoda, hiszen a Fallout széria cselekménye a nukleáris apokalipszis után játszódik – ahogyan a Ragadozó városokban is a civilizáció romjain küzdenek a túlélők egy világkatasztrófát követően –, a Far Cry-ban pedig mutánsokkal kell felvenni a küzdelmet.

Jackson a Polygon gaming portálnak azt is elmondta, hogy a Ragadozó városok utómunkálatai miatt nem tudott a Fallout és a Far Cry legújabb kiadásainak világába belemerülni, mert csak akkor fog bele ilyesmibe, ha legalább egy hete van, amikor egyéb dolgokkal nem kell foglalkoznia.

Ragadozó városok hazai bemutatója idén karácsony után lesz, 2018. december 27-én.

A látványos filmben a közelebbről nem részletezett katakizma után lánctalpakon gördülő gigantikus városok küzdenek egymással oly módon, hogy a nagyobbak bekebelezik a kisebbeket. Ebben a kegyetlen világban harcolnak a fiatal lázadók a világuralom törő főgonosz ellen, akit Hugo Weaving játszik (Mátrix, A gyűrűk ura trilógiák).

Forrás: UPI Media

Mozifilm innen:

Scroll to top