Pesti balhé


előzetes, szereplők, plakát, tartalom, képek, premier

A Pesti balhé egy gátlástalan, pihent agyú baráti társaság rablási ügyének története. Csakhogy ők nem ellopnak valamit, hanem be...

Pesti balhé

Pesti balhé (2020)

A Pesti balhé egy gátlástalan, pihent agyú baráti társaság rablási ügyének története. Csakhogy ők nem ellopnak valamit, hanem be…

korhatár: 12 év, IMDb

Rendezte:
Lóth Balázs
Forgatókönyv:
Szereplők:
Mészáros Béla,
Petrik Andrea,
Reviczky Gábor,
Szabó Simon,
Elek Ferenc,
Hegedűs D. Géza.

Hazai mozipremier: 2020. augusztus 13. Magyarországon forgalmazza: InterCom. Gyártó: FP Films Filmlista: Mozifilmek 2020

Tartalom

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg.

Marcell kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak.

És amikor a banda egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre.

De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…


A Másnaposok szellemében készült, de hazai ízekkel és remek magyar színészekkel teli vígjáték a nyári moziszezon biztos befutójának ígérkezik.


Szereplők

Ki kicsoda a filmben?

Marcell (Mészáros Béla), a világhírű, ám boldogtalan építész, Alexa (Petrik Andrea), az örök tinilány, Guszti (Elek Ferenc), a túlóvatos állatorvos, Jet (Szabó Simon), az utánozhatatlan életművész és Adrián (Inotay Ákos), a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje.

Ők azok, akik gyerekkori barátjuk, a csapnivaló festőművésznek sem utolsó Vinsz (Jászberényi Gábor) egyik felbecsülhetetlen értéket nem képviselő festményét szeretnék a piktor apja (Hegedűs D. Géza) által szervezett aukció kiállított műtárgyi közé becsenni.

Az akcióhoz profi bűnöző (Reviczky Gábor) ad segítséget, de még így is káosz, bonyodalom, kavarodás és sok kaland vár a bandára.


A forgatás

A Pesti balhét 2019 nyárán két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb.

Dolgoztak a Skála Metró tetején, a Király fürdőben, a Párisi Divatházban, a Filozófusok kertjében, pesti és budai villákban, fővárosi hotelekben, Tatán a gyerektáborban és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is, olykor a víz alatt.

A nagyszámú színész-és statisztagárda mellett a stáb fontos feladatokat osztott a filmben különféle négylábú, kétlábú és lábatlan állatoknak is - többségében olyanoknak, amelyek nem az idomítható fajtából valók. Forgattak többek közt kígyókkal, kutyákkal és vissza-visszatérőn békákkal.

Utóbbiak közül meggyűlt a bajuk a kecskebékákkal. Ők ugyanis lámpalázasnak bizonyultak és folyton elugráltak a kamera elől a mocsár felé, jelentősen megnehezítve a munkát és megnyújtva a jeleneteik rögzítésére szánt időt.

A színészeknek, kaszkadőröknek szintén kijutott a kihívásokból. A Madách-téren dublőrrel felvett gázolási jelenet például olyan jól sikerült, hogy a felvételt figyelemmel kísérő turisták őszintén megrémültek a balesetben az autóra csapódó kaszkadőrt láttán.

Szabó Simon pedig önként vállalata a rizikósabb feladatokat is a kamerák előtt. Ha a helyzet azt kívánta lezuhant két méter magasból, bunyózott és egyszer még a ruhája is lángra kapott. Természetesen ezek profi, sérülésmentes kivitelezéséhez előzetesen alapos tréninget kapott Gulyás Kiss Zoltán kaszkadőr szakértőtől.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!
Fotók: InterCom - Glodi Balazs

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Pesti balhé előzetes #1

Pesti balhé előzetes #2


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − hat =

Scroll to top