Quantcast

A Pentagon titkai (2017) amerikai film

A Pentagon titkai (2018) amerikai film Steven Spielberg új filmje egészen 1971-ig nyúlik vissza. A megtörtént eseményeket feldolgozó politikai dráma azt meséli el, hogy egy bátor laptulajdonos és szerkesztője hogyan tárta a nyilvánosság elé azt az amerikai kormányzati dokumentumot, mely leleplezte a vietnami háború súlyos titkait.

A Pentagon titkai adatlap, plakát

A Pentagon titkai (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 116 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: történelmi, politikai, dráma
Nemzetközi filmadatbázis: The Post
Forgatókönyv: Liz Hannah, Josh Singer
Szereplők: Tom Hanks, Meryl Streep, Sarah Paulson, Bruce Greenwood, Alison Brie, Carrie Coon, Bradley Whitford, David Cross, Bob Odenkirk

Rendezte: Steven Spielberg
Hazai mozipremier: 2018. február 22.
Magyarországon forgalmazza: Freeman Film.

Tartalom

1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket  közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnami háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg (Zach Woods) a The Washington Posthoz fordul.

A női laptulajdonosként még kuriózumnak számító, és az elismertségéért küzdő Katherine Graham (Meryl Streep) úgy dönt, hogy vállalja a kockázatot, és kiáll a sajtószabadság mellett. A bátor asszony és az elhivatott főszerkesztő, Ben Bradlee (Tom Hanks) egészen a Legfelsőbb Bíróságig elmennek, hogy a háború értelmetlenségét leleplező „Pentagon-iratok” nyilvánosságra kerülhessenek…

A fordulatos eseményekből, amelyek végül a vietnámi háború lezárásához vezettek, Steven Spielberg forgatott igazi nagyágyúkkal filmet. A főbb szerepekben az Oscar®-díjas Meryl Streep és Tom Hanks mellett olyan neves színészek láthatók, mint Sarah Paulson, Alison Brie, Bob Odenkirk és Carrie Coon.

Jelenetfotók – képek

A Pentagon titkai (2018) amerikai film 1

A Pentagon titkai (2018) amerikai film 2

A Pentagon titkai (2018) amerikai film 3

Fotók: Freeman Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Hivatalos előzetes

Meryl Streep és Tom Hanks végre egy filmben! – videó

Érdekességek – Hírek

A filmipar két óriása, Meryl Streep és Steven Spielberg soha nem dolgozott még együtt korábban.(imdb)


Ez Tom Hanks színész és Steven Spielberg rendező ötödik közös filmje. A korábbi filmek időrendi sorrendben: Ryan közlegény megmentése (1998), Kapj el, ha tudsz (2002), Terminál (2004) és Kémek hídja (2015). (imdb)

Scroll to top