Pasolini (2016) olasz-francia-belga film

Pasolini (Pasolini, olasz-francia-belga életrajzi film, 2016)Pier Paolo Pasolini életének utolsó napjairól szóló életrajzi film. A műveivel (pl.: Szodoma 120 napja, Saló) többeket sokkoló rendezőzseni gyilkosság áldozata lett, melynek okát és az elkövető személyét a mai napig homály fedi.

Pasolini (18)

színes, olasz-francia-belga életrajzi film, 2016, 84 perc

Eredeti cím: Pasolini.

Rendezte: Abel Ferrara. Írta: Maurizio Barucci, Abel Ferrara. Producer: Fabio Massimo Cacciatori, Thierry Lounas. Fényképezte: Stefano Falivene. Vágó: Fabio Nunziata

Szereplők: Willem Dafoe, Maria de Medeiros, Riccardo Scamarcio

Magyarországi bemutató: 2016. február 25. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Pasolini – Filmajánló

Az ötvenéves Pier Paolo Pasolini (Willem Dafoe) a ’70-es évek lármás Rómájában éli mindennapjait. Éppen befejezte a Saló, avagy Szodoma 120 napja forgatását, és az utómunkálatokat végzi a filmen, amely később a kritikusokat és a nézőket egyszerre sokkolta világszerte.

Pasolini már új filmtervét készíti elő, amelynek főszerepére a híres színészt, Eduardo De Filippo-t választotta ki. A munkálatok során édesanyja és testvére is próbálják lebeszélni róla a rendezőt, mivel a történetet túl durvának és látnokinak gondolják az olasz közönség számára.

Pasolini mindeközben megismerkedik egy külvárosi fiúval, akivel viszonya lesz, ám a kapcsolat később eldurvul. 1975. november 2-án Pier Paolo Pasolinit vérbe fagyva találják meg. Az elkövető személye és a gyilkosság oka a mai napig nem derült ki, és azóta is összeesküvések sora lengi körül.


A Pier Paolo Pasolini életének utolsó napjairól szóló filmet a kultrendező Abel Ferrara készítette el.

Pasolini – Filmelőzetes

2016.02.25 Pasolini (Pasolini, olasz-francia-belga életrajzi film, 2016)

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − öt =


Scroll to top