Parker (2013) amerikai film

Parker (Jason Statham) egy kőkemény, kíméletlen, saját szabályai szerint élő bűnöző, pont olyan, mint amilyet a Parker regények írója Donald E. Westlake (írói álneve: Richard Stark) elképzelt. A Flashfire című regény alapján készült film elején Parkert bandájának tagjai kisemmizik, sőt meg is akarják ölni, ám valahogy túléli a történteket. Parker szabályai egyszerűek: nem lop olyantól, akinek nincs pénze, nem bántja azt, aki nem szolgált rá. Most viszont feldühítették, és nem akar semmi mást, csak igazságot.

Parker 4
A tolvaj aki bosszút esküszik

A tolvaj bosszút esküszik és ehhez társat is talál. Leslie-t (Jennifer Lopez) menet közben szedi fel, akivel kiötlik a bűnbanda legújabb dobásából származó bevétel ellopását. A bosszú akkor lesz teljes, ha mindenkit elintéztek.

PARKER [+16]

thriller

Donald E. Westakle regénysorozatából a forgatókönyvet írta: John J. McLaughlin
Fényképezte: J. Michael Muro
Zene: David Buckley
Rendező: Tayor Hackford
Szereplők:

Jennifer Lopez,
Jason Statham,
Nick Nolte,
Michael Chiklis

Bemutató dátum: 2013. február 28.
Magyarországon forgalmazza a ProVideo

Parker (Jason Statham) mindent aprólékosan megtervez, mielőtt a rablásba belevág. Arra azonban nem számíthatott, hogy az utolsó akciója során pont a társai vágják át. Megpróbálják megölni és meglépni a zsákmánnyal. Parker ettől kezdve csak a bosszúval foglalkozik. A fényűző Palm Beachen megtalálja a bandát, ám tervének végrehajtásához egy olyan társra van szüksége, aki jól ismeri a helyi sajátságokat. A folyamatos pénzhiányban szenvedő, ám annál ellenállhatatlanabb, ravaszabb és ambiciózusabb Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást: megszerezni a banda következő balhéjából származó több mint 50 millió dollárt érő ékszert.

Parker 5
Jason Statham és Jenifer Lopez egyre közelebb

Parker filmek, Parker könyvek

A Donald E. Westlake népszerű regénysorozata alapján készült izgalmas thriller nem az első azon filmek sorában, mely az író regényéből készült, ám a főhős eddig nem kapta meg a Parker nevet. A regénysorozat alapján eleddig nyolc filmet forgattak, az aprólékos tolvaj volt már Porter, Walker, Macklin, Stone csak éppen Parker nem. Vajon mi a baj ezzel a névvel, miért nem szeretik a rendezők?
http://youtu.be/zXlBvKDZK3g

Mi a baj a Parker névvel?

Az egyik legismertebb Parker film talán az 1999-ben bemutatott Visszavágó (Payback), melyben a főhőst Mel Gibson alakítja. A filmbéli neve Porter, és hasonló dolgok történnek vele,mint Parkerrel. A film elején átverik, lelövik és azt gondolják meghalt. Természetesen Porter is bosszút esküszik és hadjáratában – minő meglepő – egy nő segíti.
De mi a baj a Parker névvel?

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × négy =


Scroll to top