A párizsi vonat (2018) amerikai akció film

Clint Eastwood megtörtént eseményeken alapuló filmje A párizsi vonat, mely a 2015-ös vonat merénylet meghiúsítását meséli el. A filmezés nagy öregje merészet húzott azzal, hogy a hitelesség kedvéért amatőr szereplőkkel játszatta a főszerepet.

A párizsi vonat: Mit sem sejtő utasok...
Mit sem sejtő utasok…

A terror támadás megakadályozásában amerikai fiatalok – köztük katonák – vettek részt, így elmaradt a lövöldözés a vonaton, aminek beláthatatlan következményei és vétlen áldozatai lehettek volna.

Nézd meg a film adatlapját, plakátját! A filmajánló alján összegyűjtöttük a filmelőzeteseket is.

A párizsi vonat adatlap, plakát

A párizsi vonat (2018) amerikai akció film plakátja

Hirdetés

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 94 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: akció, dráma, történelem
Nemzetközi filmadatbázis: The 15:17 to Paris
Forgatókönyv: Jeffrey E. Stern, Dorothy Blyskal
Szereplők: Spencer Stone, Alek Skarlatos, Anthony Sadler, Judy Greer, Jenna Fischer, Thomas Lennon, Stephen Matthew Smith, P.J. Byrne, Paul-Mikél Williams

Rendezte: Clint Eastwood
Hazai mozipremier: 2018. március 15.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

2015 augusztusában a világ döbbenten értesült egy újabb terroristatámadásról. A Párizsból Brüsszelbe tartó expressz vonaton egy állig felfegyverzett terrorista lendült támadásba. Egyszerű és kegyetlen terve volt, de valamit kifelejtett a számításból: hogy az utasok között bátor emberek lehetnek.

Három amerikai srác is a vonaton utazott. Egyszerű, békés fiúk, akik gyerekkoruk óta barátok, és együtt határozták el, hogy katonák lesznek, és a szabadságuk idején együtt vágtak neki, hogy felfedezzék Európát.

A film nemcsak egy esztelen terror támadás és a fegyvereknek ellenszegülő önzetlen hősiesség története – az is kiderül belőle, hogy hogyan vált Spencer, Alek és Anthony olyan emberré, aki a jó ügy érdekében a legnagyobb önfeláldozásra is hajlandó.

Clint Eastwood, a 4 Oscar-díjjal jutalmazott, legendás színész-rendező ismét a férfias erényeket dicséri: a részben az eredeti szereplőkkel forgatott film nagyon izgalmas és nagyon valóságos.

Jelenetfotók – képek

A párizsi vonat: lefegyverezték a terroristát
Lefegyverezték a terroristát

A párizsi vonat: Katonák akadályozták meg a terror támadást
Katonák akadályozták meg a terror támadást

A párizsi vonat: az igazi, hiteles főszereplők
Az igazi, hiteles főszereplők

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar feliratos előzetes

TV Szpot

Magyar feliratos filmklip #1

Magyar feliratos filmklip #2

Érdekességek – Hírek

Három éve tele volt a sajtó a párizsi vonat-merénylet megakadályozásának valódi történetével. Ha a hivatkozásra kattintasz, a történtekről az Index cikkében olvashatsz.


Scroll to top