Palackposta: a Q ügyosztály harmadik története

- filmrakat | 2015. március 27. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az elfekvő ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály 20 évvel később újra foglalkozni kezd egy esettelJövő tavasszal várható a hazai mozik műsorán a Palackposta című dán thriller, mely a Q-ügyosztály harmadik történet dolgozza fel. A film rendezőjéről és a rövid tartalmáról közlünk előzetes információkat a hazai forgalmazó Vertigo Média jóvoltából.

A nemzetközi sales tájékoztatása szerint Nikolaj Arcel helyett Hans Petter Moland rendezi a Q-ügyosztály harmadik történetét, a Palackpostát. Eredetileg az Egy veszedelmes viszony rendezője készítette volna Jussi Adler-Olsen bestsellerének újabb filmes feldolgozását, de amerikai elfoglaltságai miatt végül a projektben maradt csak forgatókönyvíró, és a rendezői széket Az eltűnés sorrendjében norvég sikerfilmese örökölte meg.

A skandináv krimi kedvelői hosszabb ideje fokozott érdeklődéssel követték, hogy ki örökli meg a Q-ügyosztály történeteinek filmes adaptálását Mikkel Nørgaard-tól, aki a Nyomtalanult és a Fácángyilkosokat is készítette. Mindkét thriller kiemelkedő eredményt ért el a mozipénztáraknál, a Fácángyilkosok egyenesen 2014-es legnagyobb filmsikere volt Dániában, megelőzve minden hollywoodi szuperprodukciót a bevételi toplistán. A Fácángyilkosok múlt csütörtöktől látható Magyarországon, és itthon is remek kritikai fogadtatás mellett, jó eredményekkel indult a mozikban. Egy ideig úgy tűnt, hogy Jussi Adler-Olsen nemzetközi bestseller szériájának harmadik kötetét, a Palackpostát az eddig forgatókönyvíróként közreműködő Nikolaj Arcel rendezi. Az Oscar-jelölt Egy veszedelmes viszony direktora végül több amerikai projekt munkálatai miatt visszalépett a rendezéstől. Helyette a szériát gyártó Zentropa jó érzékkel Hans Petter Molandot kérte fel a Palackposta rendezésére, aki legutóbb nagyszerű sikert ért el Az eltűnés sorrendjében című fekete komédiával, és tehetségét most a Q-ügyosztály új történetével bizonyíthatja, amely sokak szerint az egyik legjobb a szériában.

A Palackposta

A Palackpostában visszatér Mørck (Nikolaj Lie Kaas) felügyelő, társa Assad (Fares Fares) és asszisztensük Rose (Johanne Louise Schmidt). A történet szerint 2009-ben Skóciában egy palackba zárt üzenetet sodor partra a tenger. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. A vizsgálódó helyi rendőrök kiderítik, hogy a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban. Így kerül az ügy a koppenhágai rendőrség döglött aktákkal foglalkozó osztályára, azaz Carl Mørck nyomozó asztalára. Carl, valamint segítői, Assad és Rose rájönnek, hogy a levelet egy bizonyos Poul Holt írta, akit öccsével együtt raboltak el tizenhárom évvel ezelőtt, ám az eltűnésüket annak idején nem jelentették.

A Nyomtalanul és a Fácángyilkosok után a Palackposta magyar forgalmazója is a Vertigo Média. A legújabb skandináv thriller forgatása a hetekben kezdődik, Dániában ősszel lesz a mozipremierje, a magyar mozikba pedig jövő tavasszal kerül országos moziforgalmazásba.

Forrás: Vertigo Media

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 − 1 =

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább