Pac-Man Forever – 35 éves a mindent felzabáló labda

Pac-Man Forever - 35 éves a mindent felzabáló labda | Filmrakat.hu
Az egész világ megemlékezik PacMan születésnapjáról. Így ünnepelnek az USÁ-ban, Spanyolországban, Tokióban és Párizsban.

A világ egyik legismertebb videójáték-figurája, a mindent felzabáló sárga labda, Pac-Man hamarosan megünnepli a 35. születésnapját. Ajándékba pedig azt kapja, hogy filmsztár válik belőle: idén nyáron kerül a mozikba a Sony Pictures Pixel című látványos vígjátéka, melynek ő az egyik főhőse. A filmesek általában elkényeztetik a sztárokat: Pac-Man születésnapját a világ számos nagyvárosában egyszerre ünneplik hatalmas bulival, szülinapi tortával, különleges vendégekkel és ingyenes Pac-Man játékokkal.

A Pixel világpremierjére július 24-én kerül sor, nálunk 30-tól vetítik a mozik. Chris Columbus rendezésének hősei egykori videójáték-bajnokok. Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonosoff (Josh Gad) és Eddie “Fire Blaster” Plant (Peter Dinklage) sok ezerszer megmentette a világot: és minden új bevetésük előtt bedobtak egy 25 centes érmét a masinába. De először életükben valóban akcióba kell lendülniük… az űr titokzatos lakói ugyanis félreértettek egy Földről érkező jelet, a videójátékokat hadüzenetnek vették, és megtámadják a bolygónkat. Támadó fegyverként pedig a klasszikus videójáték-figurákat vetik be. Az USA első embere, Cooper elnök jobb híján az egykori barátait, a játék virtuózait állítja csatasorba. Nekik kell legyőzniük a támadó Pac-Mant, Százlábút és a többi pixelgonoszt. A csapatban csupán egyetlen igazi katona van: Violet Van Patten ezredes (Michelle Monaghan), aki különleges fegyverekkel látja el a társait.

A mozi- és játékrajongók a Facebook.com/PixelsMovie-n jelentkezhetnek be Pac-Man születésnapi partijára. Itt nézhetik meg a film előzetesét, és innen kaphatnak híreket az új Pixels Defense mobil játék applikációról, amelyben újra támadnak a jól ismert játék-figurák.

Tokióban – Pac-Man szülővárosában – a nézők még egy Guinness világrekord felállításában is részt vehetnek: május 22-én a világ legnagyobb, emberekből álló Pac-Man képét formázzák majd meg a Tokyo Towernél.

Ugyanezen a napon Chicagóban Ivatani Toru professzor, a Pac-Man tervezője egy Pac-Man témára berendezett étteremben fogadja a születésnapozókat. A megabulin ott lesznek a játékipar legnagyobb ászai, díszvendégként számítanak Billy Mitchellre, az első olyan játékosra, aki elérte a Pac-Man-en a maximumot. Az érkezők ingyen játszhatnak, és a Pac-Man legendás 255. és 256. szintjét is kipróbálhatják. Éjfélkor eredeti előadó, Jerry Buckner énekli 1982 nagy slágerét, a Pac-Man Forever-t…

Az USA 75 városában kerül sor ünnepségre: mindenütt, ingyen lehet játszani majd a hatalmas, multiplayeres Pac-Man BATTLE ROYALE-on. Angliában a Pac-Mant kilövik az űrbe, és egy speciális GoPróval rögzítik az eseményt; Spanyolországban az ország legnagyobb YouTube-sztárjai mérik össze az erejüket a játékban, és ez online vagy személyesen is követhető lesz: a szervezők 21 millió nézőre számítanak. Párizsban, a nyílt teniszbajnokságon Serena Williams – a film egyik szereplője – készül különleges meglepetéssel a meccse elején.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 18 =


Scroll to top