Összetörte a kritikusok díját a rendező!

Greta Gerwig nem csupán az év egyik legjobb vígjátékának rendezője, de az élete is kész komédia. Idén Arany Glóbuszra jelölték a Lady Bird (hazai bemutató: 2018. március 1.)című keserédes vígjáték rendezéséért, amit végül nem kapott meg, viszont neki ítélték oda a kritikusok díját egy másik ceremónián.

Nem sokáig tarthatta kezében a gravírozott üveglapot, mert lányos zavarában elejtette, és a műtárgy ripityára tört a márványpadlón.

„Nem hiszem el, hogy ilyet csináltam” – mondogatta Greta megtörten. Sovány vigasz, de egy másik díjazott is eltörte a díját: Amy Pascal producer ugyanolyan suta volt, mint Greta.

A rendező egyébként a kötelező köszönetnyilvánításkor is bakizott, mert a Lady Bird minden fontosabb közreműködőjének háláját fejezte ki, de kifelejtette a felsorolásból a barátját, Noah Baumbach rendezőt.

Greta Gerwig előző Arany Glóbusz-jelölését a Frances Ha című filmjéért kapta.

A Lady Bird egyébként megkapta a Legjobb Vígjátéknak járó Arany Glóbuszt, és komoly Oscar-esélyesnek tartják, ahogyan azt is valószínűsítik, hogy a szintén Arany Glóbusz nyertes főszereplő Saoirse Ronan (képünkön) hazavihet majd egy aranyszobrocskát.

Forrás: UIP Hírek

Scroll to top