Összefogott öt Oscar-díj

Tom Hanks és Steven Spielberg olyan sikerfilmeken dolgozott együtt, mint a Kapj el, ha tudsz, a Terminál és a Ryan közlegény megmentése. Mindegyik hatalmas sikerrel futott a világ mozitermeiben. A két művész most ismét összefogott, közös filmjük a Kémek hídja, mely idén ősszel kerül a hazai mozikba. Filmes hírek a Filmrakatban.

Emlékeznek Tom Hanks filmjére az ősidőkből, amelyik egy kémtörténet kellős közepébe csöppent művészemberről szólt. A vígjáték címe: Magas barna férfi, felemás cipőben (The Man With One Red Shoe) és a filmsztár vígjátékokkal teli korszakában, 1985-ben készült. A most készülő film lényegesen komolyabb mondanivalóval bír, ráadásul egy megtörtént esetet dolgoz fel.

Glienicker Brücke

A háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg és a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks együtt dolgozik az új filmen. A Kémek hídja a hidegháború Németországába repíti a nézőket. A történet egy New York-i ügyvédről szól (ő lesz Hanks), akit a zavaros külpolitikai időszakban a CIA a vasfüggöny túloldalára küld, hogy tárgyaljon egy elfogott amerikai pilóta szabadon engedéséről. A film arról a berlini hídról, a Glienicker Brückéről kapta a címét, amely Nyugat-Berlinből a fal túloldalára, Potsdamba vezetett, és a hatvanas években valóban a legértékesebb és nyugati kémek cseréjének lett a helyszíne.

A film különlegessége lesz, hogy bár Spielberg 27 filmjéből 26-nak John Williams szerezte a zenéjét, ezúttal Thomas Newman a komponista: Williams betegsége miatt nem tudta vállalni a munkát, de a következő Spielberg-moziban már ismét ő fog dolgozni. A forgatókönyvet a Cohen testvérek írták, Hanks partnere Amy Ryan, Alan Alda, Mark Rylance és Scott Shepherd.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =


Scroll to top