Őrült boldogság dráma (2016)

Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 5,00

A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice és Donatella különböző, ám… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Őrült boldogság dráma

Őrült boldogság olasz dráma 2016 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, olasz film, készült 2016-ban, hossza 118 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: La pazza gioia

Forgatókönyv: Paolo Virzi
Szereplők: Micaela Ramazzotti, Valeria Bruni Tedeschi, Valentina Carnelutti
Rendezte: Paolo Virzi

Magyarországi bemutató: 2017. január 12.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

Őrült boldogság rövid tartalma – filmajánló

A napfényes Toszkána egy pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice és Donatella háttere és múltja különböző, az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandokba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket. Utazásuk egyszerre örömteli és szomorú, s miközben szembesülnek egymás élettörténetével, az is megkérdőjeleződik, mit is jelent igazán épelméjűnek lenni.

Alkotók, filmdíjak

Paolo Virzi (Esélylesők, Toszkán szépség) legújabb filmjének világpremierje az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt. A film versenyben volt a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon is, az olasz filmkritikusok pedig tíz kategóriában jelölték az év filmje díjra, amelyből az Őrült boldogság öt elismerést meg is kapott (legjobb színésznő, rendező, forgatókönyv, jelmez és zene). A film egyik főszereplője Valeria Bruni Tedeschi, akit korábban a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó Pasinetti-díjjal jutalmaztak (5×2), és aki korábban is dolgozott már együtt Virzivel (Esélylesők). Az Őrült boldogság szerepel az idei Európai Filmdíjak hosszabb jelöltlistáján is, s több kategóriában eséllyel jelölhetik az Európai Filmdíjra.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

Őrült boldogság dráma jelenetfotó 1
Őrült boldogság dráma jelenetfotó 2
Őrült boldogság dráma 2016

Fotók:Vertigo Media Kft.

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top