Oroszlán Szonja hangot ad Dorothynak

Dorothy visszatér az időtlen klasszikus birodalmába, vadiúj kalandokkal, és csodálatos dallamokkal.

oroszlan_szonja_kautzky_armand
Oroszlán Szonja és Kautzky Armand

A Visszatérés Óz birodalmába (6) című filmben a jól ismert barátok, az Oroszlán, a Bádogember, és a Madárijesztő a szivárványon túlról hívják a kedves kansasi lánykát, hogy segítsen megmenteni a varázslatos Smaragdváros lakóit a galád Bolondtól.

A főszereplő Dorothynak a bájos színésznő, Oroszlán Szonja kölcsönzi a hangját, aki már többször szinkronizálta például Drew Barrymore-t, de hallhattuk már Hófehérkét is megszólalni az ő hangján. Jelenleg a Madách színházban futó Mary Poppins címszerepét játssza, és elmondása szerint a mesék világa közel áll hozzá.

„Nagyon szeretem az olyan történeteket, ahol térben, vagy időben lehet ugrálni.” – mesélte a színésznő a szinkronmunka szünetében. „Minden gyerek életében vannak meghatározó mesék. Nekem az Óz, a csodák csodája volt ilyen, amit anyukám angolul mesélt kiskoromban. Minden részletét ismerem.”

A színésznő azt is elárulta, hogy kedvenc karaktere Toto, a kutyus, de új kedvencre is lelt az aranyos új lények között IQ, a bagoly személyében, aki igazán bölcs, és nagyon jó a humora.

Az új segítők között találjuk Cukorország bátor pillecukrát, Pille tábornagyot is, aki bár először tiltott édességevés miatt letartóztatja Dorothyt és barátait, de aztán ő is csatlakozik a megmentők csapatához. James Bond magyar hangja, Kautzky Armand nagyon profin kezd bele a szinkronmunkába. Kezében a papír, és már a jól ismert bársonyos hangon mondja fel a határozott cukorkaföldei helyőrség parancsnokhelyettese, Pille szerepét. Két felvétel között azt is megtudjuk, hogy a csodálatos Óz története Kautzky Armandot is elvarázsolta:

„Az első mese, amit moziban láttam az Óz, a csodák csodája volt, és csakúgy mint Szonjának, nekem is egy fontos pontja volt a gyerekkoromnak.”

Oroszlán Szonja és Kautzky Armand  a plakáttal

És ez a klasszikus történet most új köntösben, új élményekkel, a csodálatos 3D-s látványvilággal, a kedves szereplők hangjával, és a varázslatos dalokkal minden kicsit és felnőttet ámulatba ejt majd. A Visszatérés Óz birodalmába május 8-tól 3D-ben a mozikban.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =


Scroll to top