Örökség (2018) amerikai film

Örökség (2018) amerikai film: Meghalt a nagymama, egyre súlyosabb titkok nehezednek a családra
Meghalt a nagymama, egyre súlyosabb titkok nehezednek a családra

A Graham családban meghal a nagymama és nyugtalanító örökséget hagy szeretteire. A halála után lánya és annak családja démoni titkokra lel. A sokasodó megmagyarázhatatlan dolgok közepette a család a végzete ellen harcol, miközben a megoldás kulcsa az elhunyt nagyi kedvenc unokája lehet.

Toni Collette alakítja az elhunyt lányát, azt a nőt, aki nyugtalanító módon szembesül anyja démonaival. Az ausztrál színésznőt egyszer már jelölték Oscar-díjra, a Hatodik érzék című thrillerben nyújtott kiemelkedő alakításáért, az Örökség főszerepéért ismét esélyes lehet a szobor elnyerésére.

A kritikusok nem fukarkodnak a dicsérő jelzőkkel, amikor az Örökségről beszélnek. Az alábbi filmajánlóból és szinkronizált előzetesből talán kiderül, hogy nem véletlenül tartják az év legrémisztőbb horror filmjének.

Örökség mozifilm adatlap, plakát

Örökség (2018) amerikai horrorfilm plakátja

Hirdetés

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 127 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: horror film, dráma, misztikus
Nemzetközi filmadatbázis: Hereditary
Forgatókönyv: Ari Aster
Szereplők: Toni Collette, Alex Wolff, Gabriel Byrne, Milly Shapiro, Ann Dowd, Mallory Bechtel, Zachary Arthur

Rendezte: Ari Aster
Hazai mozipremier: 2018. június 7.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?

Az Örökség világpremierje idén januárban a Sundance Filmfesztiválon volt, ahol a horrorfilmet az év/évtized legrémisztőbb filmjeként emlegették a lelkes kritikák. Többek szerint a Rosemary gyermeke és Az ördögűző méltó folytatója, és instant korszakos klasszikus az Örökség.

Jelenetfotók – képek

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes

Érdekességek – Hírek

A horror a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon a filmajánló megjelenésekor 100%-on áll. A film főszerepeiben az Oscar-díjra jelölt Toni Collette és Gabriel Byrne (A közellenség, Ítéletnap, Közönséges bűnözők, A vasálarcos) látható, az amerikai forgalmazó pedig máris bejelentette, hogy Collette-et építeni fogják a legjobb színésznő Oscar-díjára. Kiemelkedő alakítással hívja fel magára a figyelmet a kislány szerepében Milly Shapiro, valamint az átlényegülésével félelmetes Alex Wolff (Jumanji: Vár a dzsungel, A hazafiak napja, Bazi nagy görög lagzi 2) is.


Hasonló témájú filmek:

Mozifilm innen:

Scroll to top