Az ördögűzés valóságos, létező dolog

- filmrakat | 2014. július 7. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Hogy léteznek-e természet feletti erők, hiszünk-e a démonok létezésében, a halál utáni életben, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Az ördögűzés viszont valóságos, létező dolog.

Az ördögűzés valóságos létező dolog

Az ördögűzés valóságos létező dolog

A Távozz tőlem, Sátán! (+18) című horror egy bronxi nyomozó, egy pragmatikus gondolkodású, kemény zsaru története, aki nem hisz a természetfeletti dolgokban. Egy kegyetlen és megmagyarázhatatlan bűncselekmény-sorozat láttán azonban arra a következtetésre jut, hogy a tettes nem emberi lény!

A film alapjául szolgáló könyv szerzője megtörtént eseteket dolgozott fel, olyanokat, melyeket maga is átélt. Regényében egyesítette a klasszikus New York-i zsarufilmek vonásait a paranormális jelenségekkel operáló horrorok hatáselemeivel.

Távozz tőlem, Sátán - filmajánló 2.

Scott Derrickson rendező az ördögűzés tényszerűsége felől közelítette meg a történetet:

“A rémfilmek rém izgalmasak tudnak ugyan lenni, de nincs valóságalapjuk – mondja a rendező. – A szörnyek kitalált alakok. Ezzel szemben az ördögűzés nagyon is valóságos dolog: nem is gondolnánk, mennyire gyakori a világban. Mindegy, hogyan vélekedünk róla, hiszünk-e vagy sem a démonok létezésében, az ördögűzés érdekes és hátborzongató ceremónia. Számtalan esetleírást olvastam és rengeteg videofelvételt láttam, és mondhatom, hihetetlenül felkavaróak. ”

Az ördögűző pap

Az ördögűző pap – Mendoza atya

“Eszem ágában sincs meggyőzni bárkit, és nem kívánok állást foglalni azzal kapcsolatban, léteznek-e vagy sem azok a nem evilági erők, amelyeket a hívők ördögűzéssel igyekeznek távol tartani – teszi hozzá Derrickson –, annál inkább be szeretném mutatni viszont, hogy ördögűzés mint olyan, nagyon is létezik. A vallásos hitről sokan nem szeretnek beszélni, mert akkor szembesülniük kellene olyan kínos kérdésekkel, mint az erkölcs, a halál és a halál utáni élet… és ezeket az alapvető, nagyszerű kérdéseket valamiképp meg kellene válaszolniuk. Én szeretem megbolygatni az emberek komfortérzetét, szeretem felpiszkálni őket, mert hiszek benne, hogy a javukra válik.”

A kitűnően összefűzött történet főhőse Ralph Sarchie létező személy, a másik kulcsfigurát, Joe Mendoza atyát a rendező Derrickson találta ki.

„Ugyanakkor ő sem teljesen fiktív karakter – mondja Derrickson. – Mendoza atya figuráját két létező személy ihlette: a püspök, aki Ralph Sarchie különös eseteinél ördögűzést hajtott végre, valamint egy katolikus pap, aki több könyvet is írt a tárgyban.”

Mendoza atya és Ralph Sarchie ördögűzéses horrorja 2014. július 10-én kerül a mozikba: Távozz tőlem, Sátán! – 18 éven felülieknek!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy − egy =

Címlapról

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább

Szuperhősös film készül Chris Pratt főszereplésével

Komikusból akcióhős: Chris Pratt | Filmrakat.hu
Chris Pratt főszereplésével idén nyáron mutatják be a hazai mozik a legújabb Jurassic World filmet,...
Tovább