Az ördögűzés valóságos, létező dolog

Hogy léteznek-e természet feletti erők, hiszünk-e a démonok létezésében, a halál utáni életben, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Az ördögűzés viszont valóságos, létező dolog.

Az ördögűzés valóságos létező dolog
Az ördögűzés valóságos létező dolog

A Távozz tőlem, Sátán! (+18) című horror egy bronxi nyomozó, egy pragmatikus gondolkodású, kemény zsaru története, aki nem hisz a természetfeletti dolgokban. Egy kegyetlen és megmagyarázhatatlan bűncselekmény-sorozat láttán azonban arra a következtetésre jut, hogy a tettes nem emberi lény!

A film alapjául szolgáló könyv szerzője megtörtént eseteket dolgozott fel, olyanokat, melyeket maga is átélt. Regényében egyesítette a klasszikus New York-i zsarufilmek vonásait a paranormális jelenségekkel operáló horrorok hatáselemeivel.

Távozz tőlem, Sátán - filmajánló 2.

Scott Derrickson rendező az ördögűzés tényszerűsége felől közelítette meg a történetet:

“A rémfilmek rém izgalmasak tudnak ugyan lenni, de nincs valóságalapjuk – mondja a rendező. – A szörnyek kitalált alakok. Ezzel szemben az ördögűzés nagyon is valóságos dolog: nem is gondolnánk, mennyire gyakori a világban. Mindegy, hogyan vélekedünk róla, hiszünk-e vagy sem a démonok létezésében, az ördögűzés érdekes és hátborzongató ceremónia. Számtalan esetleírást olvastam és rengeteg videofelvételt láttam, és mondhatom, hihetetlenül felkavaróak. ”

Az ördögűző pap
Az ördögűző pap – Mendoza atya

“Eszem ágában sincs meggyőzni bárkit, és nem kívánok állást foglalni azzal kapcsolatban, léteznek-e vagy sem azok a nem evilági erők, amelyeket a hívők ördögűzéssel igyekeznek távol tartani – teszi hozzá Derrickson –, annál inkább be szeretném mutatni viszont, hogy ördögűzés mint olyan, nagyon is létezik. A vallásos hitről sokan nem szeretnek beszélni, mert akkor szembesülniük kellene olyan kínos kérdésekkel, mint az erkölcs, a halál és a halál utáni élet… és ezeket az alapvető, nagyszerű kérdéseket valamiképp meg kellene válaszolniuk. Én szeretem megbolygatni az emberek komfortérzetét, szeretem felpiszkálni őket, mert hiszek benne, hogy a javukra válik.”

A kitűnően összefűzött történet főhőse Ralph Sarchie létező személy, a másik kulcsfigurát, Joe Mendoza atyát a rendező Derrickson találta ki.

„Ugyanakkor ő sem teljesen fiktív karakter – mondja Derrickson. – Mendoza atya figuráját két létező személy ihlette: a püspök, aki Ralph Sarchie különös eseteinél ördögűzést hajtott végre, valamint egy katolikus pap, aki több könyvet is írt a tárgyban.”

Mendoza atya és Ralph Sarchie ördögűzéses horrorja 2014. július 10-én kerül a mozikba: Távozz tőlem, Sátán! – 18 éven felülieknek!

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − egy =


Scroll to top