Olyan volt mint egy nyári tábor

A Grand Budapest Hotel című film forgatásáról van szó, melynek alkotói szinte egy nagy nyaraláson érezték magukat a forgatás alatt.

A Grand Budapest Hotel híres főportása Gustave (Ralph Fiennes) és kedvence Zero Musztafa
A Grand Budapest Hotel híres főportása Gustave (Ralph Fiennes) és kedvence Zero Musztafa

Görlitz festői város a német-lengyel határon, és szereti a filmeseket. Ám még senki nem beszélt róla olyan lelkesen, mint A Grand Budapest Hotel (+16) rendezője és színészei. A Berlini Filmfesztiválon a zsűri nagydíjával jutalmazott komédia alkotói ugyanis úgy érezték magukat ott, ahogy utoljára az iskolai nyári táborban. Wes Anderson rendező ugyanis egy teljes szállodát bérelt ki a színészeinek és a stábjának az óvárosban: a film munkatársai hónapokon át együtt laktak.

– Az ember leslattyog reggelizni, és már ott ül mindenki – mesélte a szokatlan módszerről Bill Murray a film számtalan sztárjának egyike. – Papucsban és pizsamában közlekedtem a szállásunkon, de nemcsak én, hanem mindenki. Pedig az már igazából a forgatás helyszíne volt. A hallban rendezték be a smink- és a fodrászműhelyünket. Miközben sminkeltek, azt mondtam, pardon, egy perc, eszem még egy croissant-t: két lépés és újra az étteremben voltam. Folyton együtt voltunk, úgy éltünk, mint régen az iskolai kirándulásokon. Vagy még inkább, mint egy nyugdíjas otthon lakói: mindenki papucsban császkált. 40 lépésre volt egy kis bár. Ha forgatás után benéztem, biztos ott ült Ralph Fiennes vagy Jeff Goldblum, vagy valaki a stábból – ez volt életem legotthonosabb forgatása.

A film címe: Grand Budapest Hotel
Bemutató dátuma: 2014. március 20.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =


Scroll to top