Oh Boy

- filmrakat | 2013. szeptember 16. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Céltalan életet élő berlini fiatalember, Niko az Oh Boy című film főszereplője. A többszörösen díjazott német filmvígjáték arra keres választ, hogy az egész világgal van-e probléma, vagy csak Nikoval. Természetesen vígjáték lévén a probléma nem halálosan komoly.

Oh Boy! Érezted már hogy körülötted az egész világgal probléma van? Aztán a végén kiderül, hogy veled van probléma.

Oh Boy! Érezted már hogy körülötted az egész világgal probléma van? Aztán a végén kiderül, hogy veled van probléma.

Oh Boy [+16]

2012 – német vígjáték

Forgatókönyv: Jan Ole Gerster
Producer: Marcos Kantis, Alexander Wadouh
Operatőr: Philipp Kirsamer
Hangmérnök: Magnus Pflüger
Vágó: Anja Siemens
Zene: The Major Minors, Cherilyn MacNeil
Rendezte: Jan Ole Gerster

Szereplők: Tom Schilling, Friederike Kempter, Marc Hosemann, Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi, Andreas Schröders, Arnd Klawitter, Martin Brambach, Frederick Lau, Ulrich Noethen, Michael Gwisdek

Bemutató: 2013. szeptember 26.
Forgalmazó: Cirko Film Kft
Az Oh Boy egy fura szépségű szereplője

Az Oh Boy egy fura szépségű szereplője

Oh Boy című film története röviden

Niko huszonéves fiú, az egyetemet félbehagyva, céltalanul éli a berlini fiatalok életét. Kíváncsian és semmitől sem zavartatva szemléli a körülötte élő embereket. Hirtelen azonban véget érnek tétlen napjai, és kénytelen lesz szembenézni semmittevésének következményeivel. Barátnője szakít vele, apjával összevész. A pszichológusa érzelmileg labilisnak nyilvánítja. Eközben az új szomszédja közelebb próbál kerülni hozzá, múltjának egy fura szépségű szereplője pedig szembesíti őt az egykor neki okozott lelki sebekkel. Nikonak nem kellene más, csak egy csésze rendes kávé, hogy elgondolkozhasson rajta, hogy a többi emberrel van-e a baj, vagy inkább vele…

A Német Filmfesztiválon 2013-ban az Oh Boy hat elismerést kapott, többek között a legjobb rendezés, forgatókönyv, férfi főszereplő és mellékszereplő kategóriájában.

A német nyelvű filmek legjava Magyarországon

Az Oh Boy című film a Szemrevaló fesztivál programjában kerül hazánkban bemutatásra. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet idén második alkalommal hozza el közösen Budapestre a német nyelvterület filmjeinek legjavát. A fesztivál nyitófilmje, a díjakkal elhalmozott első film, az Oh Boy!

A fesztivál részletes programja itt érhető el!

Oh Boy feliratos előzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − 7 =