Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (2018) amerikai film

Ocean's 8 – Az évszázad átverése (2018) amerikai film: Sandra Bullock és világsztár csapata a bűn útját járja
Sandra Bullock és világsztár csapata a bűn útját járja

Az évszázad rablása, amit a bűn legvonzóbb válogatottja követett el a New York-i Met Gala-n Danny Ocean húga, Debbie Ocean vezetésével. Debbie épp hogy kijön a börtönből, máris egy új akció terve körvonalazódik benne, melynek végrehajtásához szüksége van egy csapatra. Nagyjából húsz ember kellene a sikerhez, de Debbie szerint elég lesz hét is…

Sandra Bullock alakítja az Ocean lányt, aki szabadulás után szinte azonnal a tettek mezejére lép. A csapat többi tagját alakító színésznő sem akárki, világsztárok egész sora szerepel a bűnbandában. Bullock, Cate Blanchett és Anne Hathaway Oscar-díjjal is büszkélkedhet, de van a filmsztárok között Oscar-jelölt, Golden Globe- és Emmy-díjas is. A világsztárok a forgatás óta már nem mint bűnözők, hanem mint ünnepelt filmcsillagok tértek vissza a New York-i Met Gala-ra.

Több mint tíz év telt el a George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon nevével fémjelzett harmadik és egyben utolsó Ocean’s film bemutatója óta, azóta sok minden megváltozott. Például az, hogy az új Ocean’s filmben nők játsszák a főszerepet! A „régiek” közül csak Matt Damon tűnik fel a filmvásznon.

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése mozifilm adatlap, plakát

Ocean's 8 – Az évszázad átverése (2018) amerikai film plakát

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 110 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: akciófilm, vígjáték, krimi
Nemzetközi filmadatbázis: Ocean’s 8
Forgatókönyv: Gary Ross, Olivia Milch
Szereplők: Sandra Bullock, Rihanna, Anne Hathaway, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Awkwafina, Mindy Kaling, Sarah Paulson, James Corden

Rendezte: Gary Ross
Hazai mozipremier: 2018. június 21.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie.

Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala – amelyen történetesen egy hűtlen expasija (Richard Armitage) is részt vesz.

De egy ilyen nagy buli végrehajtásához szüksége van a tökéletes csapatra, így aztán nekiáll, hogy összeszedje a legjobbakat. Jön a bűn legvonzóbb válogatottja: Lou, Rose, Daphne, Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita és Constance. Vagyis Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina.

Az Ocean’s-filmek szintet lépnek: az eddigi humor és izgalom most korunk legjobb, legismertebb, legszexibb színésznőinek előadásában kel új életre – ráadásul a báli nagyjelenetben celebek elképesztő sora segíti őket.

Jelenetfotók – képek

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar nyelvű előzetes #1

Magyar nyelvű előzetes #2

Scroll to top