Ő lesz a gonosz gepárdnő a Wonder Woman 2-ben

Jelen állás szerint a Wonder Woman 2 rendezője megtalálta a gonosz gepárdnő szerepére az ideális jelöltet. Van akit meglep, van akit nem, de egy olyan színésznő kapta meg a lehetőséget, akit eddig elsősorban komikus szerepei révén ismertünk. Írásunk arra is kitér, milyen sztárok kaphatnak még szerepet a produkcióban.

Egy igazi hős igazi ellenséget érdemel: gyenge ellenfelet nem kunszt legyőzni. Márpedig Wonder Woman biztosan igazi hős: bő háromnegyed évvel az első film bemutatója után is folyamatosan áradnak a filmről a hírek, és Gal Gadot, bár díjat nem kapott, a múlt hétvégi Oscar-gála egyik legünnepeltebb résztvevője volt. A gyönyörű színésznő ezúttal tehát nem lányai (Alma Versano és Maya Versano) kapcsán került a sajtó figyelmének középpontjába, hanem az egyre biztosabb szuperhősnős fantasy folytatása miatt.

Kristen Wiig lesz a gonosz gepárdnő

Úgy tűnik, már most megvan, hogy kivel mérheti össze az erejét legközelebb a legnépszerűbb női szuperhős. Ami kezdetben pletykának tűnt, az egyre biztosabb hírré válik: Cheetah, a gonosz gepárdnő szerepére Patty Jenkins rendezőnő Kristen Wiig-et kérte fel – állítólag a rendezőnő listáján már eredetileg is az elsők között szerepelt a leginkább komikus szerepeiről ismert Wiig.

Kristen Wiig volt már Oscar-jelölt forgatókönyv író (Koszorúslányok), és az egyik tavalyi filmje már azt is megmutatta, hogy színésznőként a vígjátékok mellett más műfajban is képes magas színvonalon teljesíteni. 2017-ben az anyám! című misztikus horrorfilm egyik szerepét alakította, mely korántsem nevezhető vígjátéknak. Emellett azért komikus szerep is jutott neki, egészen pontosan Matt Damon feleségét alakította a Kicsinyítés című filmben.

A legélesebb váltás a hírek szerint a 2018-ban kezdődő forgatáson vár Wiigre. A nemzetközi filmadatbázis a Wonder Woman 2. főszereplői közül e cikk megjelenésének pillanatban kettőt nevez meg: Gal Gadot-ot és Kristen Wiig-et. Azaz egy szupernő ellen kell harcolnia…

A szereposztás azért tűnik egyre sürgősebbnek, mert megvan a forgatókönyv, és a forgatás időpontját is kitűzték: a tervek szerint a stáb május 28-án, Angliában lát neki az új munkának.

– Az első részből megtartunk sok mindent, amit szeretünk – nyilatkozta a rendező nemrég –, de ez egy külön film. Szinte nem is második rész, annyira más, mint az első.

Az már valószínűnek tűnik, hogy a történet az 1980-as években, a hidegháború végén, Amerikában játszódik majd, és valamiképpen feltűnik benne Chris Pine valamint egy klasszikus tévés Wonder Woman, Lynda Carter is. A címszerep természetesen Gadoté, a bemutatóra pedig 2019 őszén kerül sor.

Forrás: IC Press, Imdb

Scroll to top