Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter 1

Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg. A jó kedélyű, laza Nyúl Péter és barátainak harca a tanya gazdája ellen rengeteg mulatságos jelenetet tartogat.

A film főszereplőjének hangját angolul James Corden prezentálja, míg magyarul a mindig vicces Elek Ferenc szinkronizálja. Az animált állatfigurák mellett élőszereplőkkel is találkozhatunk a filmben: Domhnall Gleeson és Rose Byrne komikus énjüket csillogtatják ebben a nem mindennapi, kedves, családi vígjátékban.

Nyúl Péter adatlap, plakát

Nyúl Péter (2018) amerikai film plakát

Színes, amerikai film, készült 2018-ben, hossza 95 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: animációs, vígjáték,
Nemzetközi filmadatbázis: Peter Rabbit
Forgatókönyv: Beatrix Potter, Will Gluck
Szereplők: Domhnall Gleeson, Rose Byrne

Rendezte: Will Gluck
Hazai mozipremier: 2018. március 15.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot.
Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban.
A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

Beatrix Potter legendás mesefigurája a digitális animáció és élő szereplős figurák ravasz együttműködésének köszönhetően kel új életre: méghozzá egy nagyon friss, nagyon mai és nagyon vicces verzióban.

Azóta történt: 2020-ban a mozikban a Nyúl Péter 2 – Nyúlcipő!

Jelenetfotók – képek

Nyúl Péter 4

Nyúl Péter 3

Nyúl Péter 2

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Szinkronos előzetes #1

Szinkronos előzetes #2

Érdekességek – Hírek

Nyúl Péter mindenkinél gyorsabb: elsőként ért a célba, és könnyedén elfoglalta a heti hazai mozis toplista első helyét. Az angol animációs vígjátékot több mint 80 ezren nézték meg a március 15-höz köthető hosszú hétvégén. Amerikában a film ugyan ezen a héten már átlépte a 100 millió dolláros bevételi álomhatárt, és az előzetes mérések szerint az európai országokban is nézőcsúcsokat fog dönteni.


A film Beatrix Potter klasszikus meséi alapján készült, így a közönség a Nyúl Péter számos más szereplőjével is találkozhat a filmen. Feltűnik többek közt Nyuszi Benjámin, a kis unokaöcs, aki mindig Péter pártján áll, bár néha megpróbálja visszatartani; Flaszterkoptató Jankó, a túlságosan is magabiztos városi egér, és Tüskés néni, a korosodó sündisznó.


Az animációs munkákat Zareh Nalbandian producer cége, az Animal Logic végezte, amely korábban A Lego kalanddal (The Lego Movie), a Lego Batman – A filmmel (The Lego Batman Movie) és a Táncoló talpakkal (Happy Feet) bizonyított.


A Nyúl Péter egy igazi húsvéti mozifilm. Többet is megtudhatsz Húsvét ünnepéről, a linkre kattintva!

Scroll to top