A nyolcadik utas: a Halál – 2014

A legfélelmetesebb valaha készült sci-fi, A nyolcadik utas: a Halál (Alien), ami szeptember 4-től visszatér a mozivásznakra,  Budapesten a Corvin Moziban és országszerte több mint 30 filmszínházban láthatják a nézők a kultfilm digitálisan felújított rendezői változatát, eredeti nyelven, magyar felirattal. Filmajánló a Filmrakatban.

A nyolcadik utas: a Halál - 2014

A nyolcadik utas: a Halál – 2014 (+18)
1979 – színes, magyarul beszélő, angol-amerikai horror

Rendező: Ridley Scott. Író: Dan O’Bannon, Ronald Shusett. Forgatókönyvíró: Dan O’Bannon Operatőr: Derek Vanlint. Jelmeztervező: John Mollo. Zene: Jerry Goldsmith

Szereplők: Sigourney Weaver, John Hurt, Tom Skerritt, Veronica Cartwright

A rendezői változat hazai bemutatója: 2014. szeptember 04. Forgalmazza a Pannonia Entertainment.

Kane-t próbálják megfékezni a többiek
Már az űrhajóban a Halál

A nyolcadik utas: a Halál – 2014 – Filmajánló

A Nostromo űrhajó úgy lesz a halál melegágya, hogy a hazatérés helyett egy a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane (John Hurt) arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley (Sigourney Weaver) azonban nem törődik bele a halálba.

Ridley Scott sci-fi klasszikusa, az Alien

Idén szeptemberben lesz 35 éve, hogy Ridley Scott sci-fi klasszikusa, az Alien az európai mozikba került. Az évforduló tiszteletére A nyolcadik utas: a Halál limitált vetítéssorozat keretében visszatér a mozivásznakra, Budapesten a Corvin moziban és országszerte több mint 30 filmszínházban láthatják a nézők a kultfilm rendezői változatát.

Oscar-díjjal jutalmazott látványvilág

1979-ben a fiatal brit rendező, Ridley Scott megalkotta a filmtörténet és egyben pályafutása egyik legjelentősebb filmjét. A sokak által minden idők legfélelmetesebb filmjének titulált, klasszikus Alien címszereplőjét és az idegen világot az idén elhunyt svájci szürrealista képzőművész H. R Giger, a „biomechanikus” művészet nagymestere álmodta meg. Az Oscar-díjjal jutalmazott látványvilágnak, a rendező által mesterien alkalmazott feszültségkeltésnek és a jól felépített sztorinak köszönhetően a filmet a mai napig kultikus népszerűség övezi, bár a fiatalabb generációnak eddig nem adatott meg a lehetőség, hogy mozivásznon láthassa ezt a klasszikust, ahol annak eredeti dramaturgiája és vizuális atmoszférája igazán tud érvényesülni.

Alien - rendezői változat

2003-ban Ridley Scott elkészítette a film rendezői változatát, az Alien – Director’s Cut az új jelenetek ellenére egy perccel rövidebb lett az eredetinél. Ennek oka, hogy a rendező a digitális felújítás mellett számos jelenetet rövidebbre, feszesebbre vágott, ill. néhányat kihagyott, hogy a mai igényeknek megfelelően kicsit felpörgesse a filmet.

A vetítések teljes helyszínlistája a film Facebook oldalán olvasható.
Feliratos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top