Quantcast

Nyár (2018) orosz film

Nyár (2018) orosz film
Zene, szerelem, Oroszország

Ha egy kapcsolatban hárman vannak, abból semmi jó nem származik. A zenész, a menedzser és annak felesége közti szerelmi háromszög és a rock and roll a 80-as évek Oroszországában.

Szomorú aktualitást ad a hatalom és a művészek kapcsolatát egyik központi témájának állító filmnek, hogy rendezőjét a forgatás alatt az orosz állam csalással vádolta meg, és jelenleg házi őrizetben van.

Nézd meg a fekete-fehér orosz film ajánlóját!

Nyár adatlap, plakát

Nyár (2018) orosz film plakátja

Fekete-fehér, orosz film, készült 2018-ban, hossza 126 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: romantikus, zenés film,
Nemzetközi filmadatbázis: Leto/Summer
Forgatókönyv: Lily Idov, Michael Idov, Natalia Naumenko
Szereplők: Teo Joo, Irina Sztarsenbaum, Roma Zver, Alexander Kuznyecov

Rendezte: Kirill Szerebrennyikov
Hazai mozipremier: 2018. július 26.
Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

Tartalom

Egy nyár története, gitár, csajok, cigarettafüst, pia, valamint a rock, new wave és post-punk bűvöletében. A szovjet underground zene, és egyben a hatalom mindig éber felügyelete alatt működő egyetlen leningrádi rockklub hősévé váló 19 éves zenészben egy sztár meglátja a tehetséget. Ám a mentor és protezsáltja közötti kapcsolatot veszélyezteti a kezdetben félénk srác és a férfi felesége között kialakuló vonzalom.

A nyolcvanas évek szűk levegőjét és a ma is óriási kultusznak örvendő Viktor Cojt és Mike Naumenkót mutatja be Kirill Szerebrennyikov legújabb filmje, a Nyár.

A Nyár a 2018-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, hatalmas kritikai sikerrel. A magyar mozik már a világpremier után néhány héttel vetítik!

Jelenetfotók – képek

Kattintson a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheti!

Fotók: Mozinet

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarfeliratos előzetes

Mi történt Magyarországon a nyolcvanas években? Ennek egy kis szeletét mutatja be Fabricius Gábor filmje. Az Eltörölni Frankot főhőse egy underground zenész, akit elér a hatalom mindig éber felügyelete…


Mi lenne ha megírnád a véleményed a filmről? Szerintem semmi. Azon kívül, hogy megismerhetnénk, vitatkozhatnánk. Úgyhogy kezdj neki:

Scroll to top