Miről szól a Normális világ mozifilm?

Miről szól a Normális világ mozifilm?

Jellegzetes spanyol fekete humorral, road movie és kalandfilm elemekkel átitatott, emberközeli történet. Egy életközepi válsággal küzdő, negyvenes éveiben járó színházi rendező a lányával összefogva, a hatóságokkal is szembe menve mindenáron megpróbálja teljesíteni édesanyja utolsó kívánságát. A tengerbe fogják eltemetni a mamát...

Normális világ (Un Mundo Normal / The Sea Beyond)

Magyarul beszélő spanyol film. Vígjáték, Dráma, Kalandfilm. Játékidő: 103 perc, korhatár: 12 év. Un Mundo Normal / The Sea Beyond

Miről szól az Normális világ?

A jellegzetes spanyol fekete humorral, road movie és kalandfilm elemekkel átitatott emberközeli dráma főhőse Ernesto, a szabadszájú, szarkasztikus madridi színházi rendező, aki a negyvenes évei vége felé életközepi válsággal küzd: párkapcsolata zátonyra futott, karrierje botladozik, és miközben különköltözik művészlelkű egyetemista lányával, az idős édesanyjával is foglalkoznia kell.

Egy megdöbbentő kívánság:

Anyja hosszas győzködéssel ráveszi Ernestot, ígérje meg, hogy a halála után a tengerbe fogja temetni.

Egy napon megcsörren Ernesto telefonja: édesanyja szívrohamban elhunyt. Mivel a spanyol jogrendszer tiltja az ilyen jellegű szertartásokat, Ernesto hirtelen elhatározással – más lehetősége nem lévén – egyszerűen ellopja a koporsót a temetésről, hogy teljesíthesse anyja utolsó kívánságát.

Nem koporsó, bűvészláda - a többi kiderül a filmből

Normális világ: koporsóstól lopták el a nagyi holttestét

Az egészen őrültnek tűnő tervhez végül a lánya is csatlakozik, és együtt vágnak neki a rendkívüli utazásnak, eltökélve, hogy bármi áron, de véghezviszik a küldetésüket.

A félezer kilométeres út – nyomukban a hatóságokkal – örökre megváltoztatja az életüket, és olyan kérdésekkel szembesíti őket, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben, és ugyan ki hivatott eldönteni, mi a normális és mi nem az.

A 2021-es filmek adatait a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátot és az előzetest is, megismerheted a film rövid tartalmát.

Előzetes eredeti nyelven magyar felirattal

"Nem dobhatunk egy hullát a tengerbe!
Ez rohadtul illegális!"

A legfrissebb előzetesek megtekintéséhez kattints a linkre!

Ha neki megígértél valamit, azt illik teljesíteni! Anya és fia a filmből

Normális világ: anya és fia

Most őszintén: nem mered felvállalni a véleményed? Mit kockáztatsz? Legalább a like jelre kattints! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Normális világ plakát

Normális világ plakát

Hirdetés

Kövesd a filmeket!

Rendezte: Achero Mañas

Szereplők: Ernesto Alterio, Ruth Diaz, Gala Amyach

Hazai mozipremier: 2021. szeptember 16.

Magyarországon forgalmazza: Pannónia Entertainment

Gyártó: Crea SGR

Gyártás éve: 2020


A filmet rendezőként és forgatókönyvíróként jegyző Achero Mañas (Amit csak akarsz, November) első filmjével (Golyó/El Bolo) Európai Filmdíjat nyert az Év Felfedezettje kategóriában. Főszereplői Ernesto Alteiro, akit a hazai közönség főként a spanyol filmhetek fesztiváldíjas alkotásaiból ismerhet, és Ruth Diaz, aki színésznőként korábbi filmjével a Velencei Filmfesztiválon nyert díjat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + négy =

Scroll to top