Norm, az északi 2 – A királyság kulcsai

Amikor Normot, az Északi-sarkvidék frissen megkoronázott királyát olyan bűncselekménnyel vádolják meg, amelyet nem követett el, és otthona biztonságát egy palackozott vizet gyártó, gonosz vállalat fenyegeti, régi és új barátaira kell támaszkodnia, hogy tisztára mossa a nevét és megmentse hőn szeretett királyságát.

Norm, az északi 2 - A királyság kulcsai (2018) amerikai film
Norm és hoki csapata a kezében tartja az Északi-Sark sorsát

Az Északi-Sark sorsa egy hokimeccsen dől el. Ha Norm és csapat nyer, akkor minden marad a régiben. Ha az emberek győznek... Ebbe bele sem merünk gondolni!

Filmajánló, film adatlap, jelenetfotók, filmelőzetes.

Norm, az északi 2 - A királyság kulcsai mozifilm adatlap, plakát

Norm, az északi 2 - A királyság kulcsai (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 91 perc

Hirdetés

Korhatár: 6 év
Műfaj: animációs film
Nemzetközi filmadatbázis: Norm of the North: Keys to the Kingdom
Forgatókönyv: Daniel Altiere, Steven Altiere
Eredeti hangok: Andrew Toth,Maya Kay,Alan Marriott,Maureen Jones
Gyártó: Discreet Arts Productions, Lionsgate, Splash Entertainment
Rendezte: Richard Finn, Tim Maltby
Hazai mozipremier: 2019. augusztus 1.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

Norm, az Északi-sarkvidék jegesmedve ura mindent megtesz, hogy tiszteletet vívjon ki a többi állat körében, de sehogy sem találja helyét a királyságban. Amikor minden északi elkezdi hitét veszíteni uralkodói kvalitásaiban, bizonytalanságai eluralkodnak rajta, egy nap azonban jó hírt kap: New York polgármestere nagyrabecsülése jeléül kulcsot akar adni neki a városhoz! Norm a nagy izgalomban úgy gondol erre, mint lehetőségre, hogy bebizonyítsa szeretett királyságának és fiának, Quinn-nek, hogy igenis alkalmas királyi feladatai ellátására. És mivel Quinn sokszor csalódott már az apjában, Norm úgy dönt, elhívja magával New Yorkba, hátna a kalandos úton sikerül felmelegítenie a kapcsolatukat.

Miközben apa és fia elindul a New York-i utazásra, lemming barátaik titokban velük tartanak, hogy végre ők is vakációzhassanak egyet. Útjuk során Norm jókora adag önbizalom-fröccsöt kap, amire már nagy szüksége volt: ugyanis a kulcsátadó ünnepségen megtapasztalja, hogy az egész város szereti, és örül a jelenlétének.

A boldogság azonban nem tart sokáig: Norm másnap reggel megtudja, hogy átverték, és mindenki azt hiszi, arra használta frissen kapott kulcsát, hogy kirabolja a város legnagyobb bankját. Norm, Quinn és barátaik hamarosan vad hajszában találják magukat, ahol mielőbb ki kell deríteniük, mi történt valójában. Útjuk során sokat tanulhatunk velük családról és barátságról, de főleg arról, milyen fontos, hogy mindig hűek legyünk önmagunkhoz.

Miután hazaérnek északra, Norm újabb problémával szembesül. Rájön, hogy egy idegen cég elkezdte felhasználni a jégtömböket, hogy palackozott vizet gyártson. Még egy kis vizsgálódást követően Norm arra is rádöbben, hogy a szóban forgó vállalat szponzorálja a teknekisztáni nemzeti jégkorong-válogatott tevékenységét: félelmetes, kőkemény játékosokat, akik látszólag verhetetlenek.

Miközben észak királya megpróbál a végére járni a rejtélynek, és igyekszik megvédeni az otthonát, megtudja, hogy a jégtáblákat nem más adta el a gonosz cégnek, mint karizmatikus testvére, Stan. Stan azért ment bele ebbe az egészbe, hogy ő maga is hokipályára léphessen.

Norm végső elkeseredésében maga is üzletet köt az idegen csapattal. Olyan hokimeccsben egyeznek meg, amelynek tétje órási: a győztesé lesz a jég. Hogy sikerrel járjon, Normnak össze kell állítania az Északi-sarkvidék legütőképesebb csodacsapatát. Az elkötelezett hokirajongó- és játékos Stan vállalja a csapat vezetését, de gyakorlás közben különböző problémák adódnak. Stan például nem hajlandó együttműködni a többiekkel, mindig magának akarja a korongot, és ezzel jócskán magára haragítja a többieket.

Ahogy közeleg a sorsdöntő meccs napja, Norm és Stan összeakaszkodik. Hogy megmentse otthonukat, Normnak Stan fejébe kell vésnie az alapszabályt, hogy a csapat lényege az együttműködés. Csak akkor lehet esélyük a győzelemre, ha félreteszik egyéni sérelmeiket és vágyaikat, és megtanulnak közösen dolgozni.


FRISSÍTÉS: 2020-ban itt vannak a jeges maci legújabb kalandjai: Norm, az északi 3. - A királyi kincskeresés

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Norm, az északi 2. – magyarul beszélő előzetes

Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − nyolc =

Scroll to top