A nimfomániás 1-2.

A nimfomániás (2013) dán-német-francia-belga-brit dráma. Lars von Trier két részesre tervezett mozijában nyolc epizódban meséli el egy nő nimfomániássá válásának történetét. A nimfomániás című film első része januárban kerül a hazai mozikba. Mozifilm filmajánló a Filmrakatban.

A nimfomániás - poszter
A nimfomániás – poszter

A nimfomániás 1-2. rész

2013 – színes, feliratos, dán-német-francia-belga-brit dráma

Írta és rendezte: Lars von Trier
Producer: Louise Vesth, Marie Cecilie Gade
Fényképezte: Manuel Alberto Claro
Vágó: Molly Malene Stensgaard

Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe, Udo Kier, Jean-Marc Barr

Hazai bemutató – első rész: 2014.január 16. Hazai bemutató – második rész: 2014.február 06. Magyarországon forgalmazza a Vertigo Media Kft.
A nimfomániás bővelkedik a testiség bemutatásában
A nimfomániás bővelkedik a testiség bemutatásában

A nimfomániás – filmajánló

Joe-ra (Charlotte Gainsbourg) egy nap egy sikátorban fekve a rideg utcakövön talál rá az éppen boltba igyekvő Seligman (Stellan Skarsgård). A fiatal nőt megverték, vérzik, és szemmel láthatóan segítségre szorul, ezért a férfi megsajnálja, és elviszi magához, hogy ápolja. Joe pedig mind őszintébben meséli el jóakarójának, miképp került abba a lehetetlen helyzetbe, ahogyan találkoztak. A nő nimfomániásnak diagnosztizálja magát, élményei pedig egészen a tinédzserkoráig nyúlnak vissza.

A nimfomániás című film egy nő nimfománná válásának története
A nimfomániás című film egy nő nimfománná válásának története

Történetei között szót ejt édesapjáról, egy nagy szerelméről, és szeretőkről, de mindenekelőtt szexuális kalandjairól, amelyek bővelkednek extrémitásokban, zavarba ejtő helyzetekben, szexuális pózokban és játékokban, valamint vállalt perverziókban. Seligman megértően, ámde zavartan hallgatja a nőt és a történelemből, valamint a tudományból vett példákkal és tapasztalatokkal igyekszik értelmet adni a nő tetteinek.

Shia LaBeouf A nimfomániás című filmben
Shia LaBeouf A nimfomániás című filmben

A szexualitás extrémitásait bemutó rendező

Lars von Trier az európai és skandináv filmgyártás legjelentősebb, legellentmondásosabb figurája, aki pályafutása során olyan filmeket készített, mint a Hullámtörés, a Táncos a sötétben, a Dogville – A menedék, vagy az Antikrisztus. Legutóbbi, Melankólia című drámája a rangos Cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert, és megkapta az év legjobb európai filmjének járó Európa Filmdíjat is. Munkássága során a rendező a rendkívülit, a rendhagyót keresi, filmnyelvileg a hagyományostól eltérőt választja. Mostani, A nimfomániás című kétrészes mozija pályafutása legnagyobb vállalkozása, amelyben világsztárok sora segíti bemutatni a nézőnek a szexualitás extrémitásait, amely explicit jelenetei mellett ismét komoly tudományos-történeti kontextust is kap, ezzel szolgáltatva mélyebb rétegeket az erotikának.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × öt =


Scroll to top