Quantcast

Stephen King: A néző borzongani fog a moziban

Az Álom doktor című film Stephen King regényéből készült, aki szerint a moziban helyet foglaló néző borzongani fog, a szék karfáját szorítja majd a sötétben a horror láttán. Napjaink legnépszerűbb horror szerzője nem minden könyvéből készült filmmel volt megelégedve. Olvasd tovább a részletekért!

Stephen King: A néző borzongani fog a moziban
Álom doktor jelenetfotó

Stephen King nem ismer kegyelmet. Félti a műveit és nem udvariaskodik azokkal, akik nem jól bánnak velük.

Az egyik leginkább legendássá vált King-megfilmesítés, a Jack Nicholson főszereplésével készült Ragyogás például egyáltalán nem nyerte el a tetszését, és a mester nem fél tőle, hogy mindig újra hangot adjon az elégedetlenségének.

Megszorítod a szék karfáját mozizás közben!

King dicsérni is tud. És az Álom doktor (Doctor Sleep, hazai bemutató: november 7.) megfilmesítése éppen azért nyert különleges jelentőséget számára, mert a Ragyogás folytatása: a filmbeli Jack Nicholson-nak az elhagyott rémhotel folyosóin triciklizgető kisfia egész felnőtt korában viseli a hotelben szerzett sebeket: a kísértetek követik őt – a kisfiú felnőtt korát az új filmben Ewan McGregor játssza.

– Nagyon, nagyon alaposan, jó néhányszor végigolvastam az Álom doktor forgatókönyvét – nyilatkozta Stephen King az Álom doktor-ral kapcsolatban. – És mindaz, ami miatt a Ragyogás-t utáltam, itt csodásan van megoldva. A néző borzongani fog, a szék karfáját szorítja majd a sötétben, az biztos – de közben azonosulni tud a történet hősével. Nekem ez is fontos.

Nem is meglepő, hogy Stephen King már bejelentette: további filmeket tervez az Álom doktor rendezőjével, Michael Flanagannel.

Forrás: IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + hét =

Scroll to top