A német doktor

A német doktor (2013) argentin-francia-spanyol-norvég dráma megrendítő, megtörtént eseményeket dolgoz fel. A főhős Jozef Mengele  – náci háborús bűnös szörny-doktor –  dél-amerikai bujdosását találgatások és mítoszok veszik körül, argentin tartózkodása viszonylag jól dokumentált. A mindvégig feszült tempójú történelmi dráma bővelkedik izgalmakban és fordulatokban. Mozifilmek a Filmrakatban.

A német doktor.  2013 - színes, argentin-francia-spanyol-norvég dráma
A német doktor. 2013 – színes, argentin-francia-spanyol-norvég dráma

A német doktor (+12)

2013 – színes, argentin-francia-spanyol-norvég dráma

Eredeti cím: Wakolda

Azonos című, saját regénye alapján a forgatókönyvet írta és a filmet rendezte: Lucía Puenzo Producer: Lucía Puenzo, Gudny Hummelvoll, José María Morales, Fabienne Vonier Fényképezte: Nicolás Puenzo Vágó: Hugo Primero Szereplők:   Natalia Oreiro, Àlex Brendemühl, Diego Peretti

Magyarországon forgalmazza a Vertigo Média Kft. Országos bemutató: 2014. január 30.
A német doktor Natalia Oreiro-val és Diego Perettivel
A német doktor a Magyarországon is hatalmas népszerűséggel vetített Vad angyal főszereplőjével, Natalia Oreiro-val az egyik főszerepben (partnere: Diego Peretti)

A német doktor filmajánló

1960. Egy argentin hegyi település kis hoteljébe új vendég érkezik. A férfi orvos, aki hamar összebarátkozik és bizalmába férkőzik a szállót vezető, német nyelven is beszélő család tagjaival. Miközben a doktor a kis közösségben igyekszik szaktudását hasznosítani, érdeklődése egyre inkább a házaspár kislánya felé irányul. A környék lakói mit sem sejtenek arról, hogy a német doktor nem más, mint a második világháború egyik legveszélyesebb náci háborús bűnöse, Josef Mengele, aki auschwitzi emberkísérleteit álnéven, hazájától messze és évekkel a világégés után is folytatná.

A német doktor érdeklődése egyre inkább a kislány felé irányul
A német doktor érdeklődése egyre inkább a kislány felé irányul

A továbbra is a genetikai kísérletek és az ikerjelenségek megszállottjaként működő Mengele azonban nem lehet biztonságban, a Moszad ugyanis Rudolf Eichmann kézre kerítése után az ő levadászásával folytatná a történelmi igazságszolgáltatást, és hamarosan a férfi nyomára akadnak.

Mengele: Àlex Brendemühl
Mengele: Àlex Brendemühl

Josef Mengele

Josef Mengele (Günzburg, Német Birodalom, 1911. március 16. – Bertioga, Brazília, 1979. február 7.) német SS-tiszt, az auschwitzi koncentrációs tábor orvosa. A foglyokon végzett embertelen, brutális kísérleteivel vált hírhedtté. (forrás: wikipedia)

A filmről

A 2013 májusában a világ legrangosabb seregszemléjén, az A-kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában bemutatkozó A német doktor megrendítő megtörtént eseményeket dolgoz fel. Bár Jozef Mengele dél-amerikai bujdosását találgatások és mítoszok veszik körül, argentin tartózkodása viszonylag jól dokumentált.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + öt =


Scroll to top