Némaság (2016) amerikai történelmi kalandfilm

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék és… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt! Azt is megtudhatod, hogy Scorsese miért épp ezt a filmet forgatta 2016-ban.

Némaság kalandfilm

Némaság amerikai kalandfilm 2017 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, amerikai történelmi film, készült 2016-ban, hossza 161 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Silence

Forgatókönyv: Shusaku Endo regénye alapján a forgatókönyvet írta Jay Cocks és Martin Scorsese
Szereplők: Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver, Ciarán Hinds, Tadanobu Asano
Rendezte: Martin Scorsese

Magyarországi bemutató: 2017. március 16.

Magyarországon forgalmazza: Freeman Film.

Némaság rövid tartalma – filmajánló

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvão Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét.

Az ifjú jezsuita, Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.

Az Oscar®-díjas Martin Scorsese több mint két évtizede készült Némaság megfilmesítésére. A nagy ívű  filmeposz alapjául a többször irodalmi Nobel-díjra jelölt japán író, Shusaku Endo: Némaság című regénye szolgált, amelyről 1971-ben már Japánban is forgattak filmet.
A Némaság operatőrét, Rodrigo Prietot, aki már a nagysikerű Wall Street farkasa című filmen is együtt dolgozott a neves rendezővel, a legjobb fényképezés kategóriában jelölték Oscar-díjra.

Az ötletek jönnek-mennek, de ahogy öregszünk a bennünk felmerülő kérdések még több kérdést vetnek  fel. Ez az ami igazán foglalkoztat. A filmkészítés, a barátaim és a családom a legfontosabbak az életemben, de ennél sokkal többről szól a létezésünk. Sokkal-sokkal többről. Ami igazán érdekel az az elvilágiasodás kérdése. Ugyan miért taszítanánk el magunktól azt, amitől gazdagabbá válhatna az életünk? Ez számomra ezeknek a lelki, természetfölötti folyamatoknak egyfajta megbecsülése, illetve keresése. A Némaság-ban is ez vonzott. A megszállottjává váltam, meg kellett csinálnom. Ez egy erőteljes, csodálatos igaz történet – részben thriller is – , ami az előbb említett kérdésekkel foglalkozik.”

 Martin Scorsese

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

Némaság amerikai kalandfilm jelenetfotó 1
Némaság amerikai kalandfilm jelenetfotó 2
Némaság amerikai kalandfilm jelenetfotó

Fotók: Freeman Film

Filmelőzetes

Ország:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top