Nem tudni, mit szólna a filmhez Steve Jobs

Egyáltalán tetszene neki az ötlet, hogy egy darabot megfilmesítenek az életéből? Van aki szerint nem, sőt egyenesen kiborulna a néhai Apple elnök, ha látná a róla szóló alkotást.

Nagy kritikai sikerrel mutatták be a Steve Jobs című filmet, ám egyvalaki nincs tőle elragadtatva. Ed Catmull, a Pixar Studios elnöke szerint Jobs kiborulna, ha láthatná a filmet, mert életének és személyiségének csak egy részét ábrázolja.

A film három legendás elektronikai termék – az 1984-es Apple Macintosh számítógép, az 1988-as NeXt és az 1998-as Apple iMac – termékbemutatóinak kulisszatitkai mögé kalauzol, s így rajzol bensőséges portrét a digitális forradalom briliáns alakjáról.

Catmull dolgozott együtt Jobsszal, és állítja, az Apple-alapító pályafutása kezdetén valóban nagyon nehéz eset volt, de aztán sokat fejlődött, például kialakult benne az empátia, és elkezdett rendesen bánni az emberekkel. A Pixar-vezér véleményével azonban vitatkozni lehet, mert a film, mint Danny Boyle, az Oscar-díjas rendező hangsúlyozta, nem életrajzi mű, hanem dráma három felvonásban, amely pályafutása három fontos korszakában enged bepillantást Jobs életébe. És ha még ehhez hozzávesszük, hogy Jobs volt felesége szerint a számítógépzseni valóságos szörnyeteg volt, amiből a film keveset mutat meg, azt mondhatjuk, az igazság valahol a két szélsőséges vélemény között lehet…

A Steve Jobs címszerepét Michael Fassbender alakítja, a másik két főszereplő Kate Winslet és Seth Rogen.

Jelenetfotó a Steve Jobs filmből

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =


Scroll to top