Nem ezt vártuk Kenneth Branagh legújabb filmjétől

Azt gondolhatnád, hogy a 60-as évek Befastjában játszódó történet középpontjában az IRA terrorszervezet áll. Pedig Kenneth Branagh új filmje egészen másról szól…

Nem ezt vártuk Kenneth Branagh legújabb filmjétől
Kenneth Branagh színész, író, rendező (Fotó: UPI Media – Johan Persson)

A Belfast Kenneth Branagh legszemélyesebb filmje

Azt gondolnád, hogy a 60-as évek Befastjában játszódó történet középpontjában az IRA terrorszervezet áll. Kenneth Branagh új filmje egészen másról szól.

A hatvanas évek végének Belfastjába kalauzol Kenneth Branagh legújabb filmje, a Belfast, de aki arra tippel, hogy az IRA harcát mutatja be a lojalisták és a brit hadsereg ellen, az téved.

Branagh írta a forgatókönyvet, ő a rendező és forgatókönyvíró is, az pedig természetes, hogy szerepel is a filmben, elvégre a saját történetéről van szó. Az eddigi szűkszavú ismertetők szerint a történet egy kisfiúról szól, aki vicces és megható kalandokon esik át, miközben derék szülei és nagyszülei gyámolítják a kvázi polgárháborús viszonyok között.

Branagh hangsúlyozza, hogy a Belfast eddigi legszemélyesebb filmje, ami erős utalás arra, hogy önéletrajzi munkáról lehet szó.

A színész-rendező először zseniális Shakespeare-adaptációkkal szerzett magának hírnevet, aztán megmártózott szinte minden műfajban. Ott volt egy Frankenstein-opuszban, játszott ravasz kis thrillerben (Meghalsz újra), felbukkant nagyszabású hollywoodi szuperprodukciókban (Thor, Jack Ryan: Árnyékügynök), Agatha Christie sem volt tőle idegen, és nemrég beugrott admirálisnak a Dunkirkbe.

Mondják, egy jelentős alkotó előbb-utóbb elérkezik oda, hogy visszatekint abba a korba és helyszínekre, ahonnan jött. Branagh számára alighanem most jött el ez a pillanat.

Branagh Belfast című filmje előre láthatóan 2021. novemberében kerül a hazai mozik vásznaira. Magyarországon forgalomba hozza a UIP Duna-film.

Forrás: UIP Hírek


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =

Scroll to top