Nagytudásúak

A gimnáziumi évek nyomot hagynak tanárban, diákban egyaránt, ezt tudjuk már egy korábbi nagy sikerű francia filmvígjátékból, az Éretlenekből is. A Nagytudásúak azzal spékeli meg az ifjúkor legemlékezetesebb időszakát, hogy a leggyengébben teljesítő diákokhoz a legalkalmatlanabb tanárokat párosítja. Mi lesz ebből…?!?

 legalkalmatlanabb tanárokat

Nagytudásúak (+12)

2014 – színes, szinkronizált, francia vígjáték

Eredeti cím: Les Profs
Forgatókönyv: Mathias Gavarry, Pierre-François Martin-Laval
Rendező: Pierre-François Martin-Laval

Főszereplők: Christian Clavier, Isabelle Nanty, Pierre-François Martin-Laval

Mozibemutató: 2014. április 3. Magyarországon forgalmazza: Cinetel Kft.

Kémia órán - biztos hogy a nagytudású kémia tanár megfelelően végzi a kísérlete?

Nagytudásúak története röviden

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél: elérni az 50%-ot, különben a Jules Ferry Gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelemtanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos franciatanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr (Christian Clavier), akiről valójában senki nem tudja, mit is tanít…

Tiroci tanár úr (Christian Clavier)

Nagytudásúak szinkronos előzetes

Pierre-François Martin-Laval népszerű francia komikus többek között A pokoli torony balekjai és a Még mindig kamuzunk sztárja írta és rendezte a Nagytudásúakat, amelyben az egyik főszerepet is ő maga játssza el. A gimnázium felelőtlen tanerejének történetei képregény formájában születtek meg 2000-ben, s népszerűségük azóta is töretlen. A filmet a bemutató hetében több mint egymillióan látták Franciaországban, az össznézőszám pedig megközelítette a négymilliót! A Nagytudásúak egyik legismertebb sztárja Christian Clavier (képünkön nyugágyban) akit többek között a Jöttünk, láttunk, visszamennénk, az Asterix és Obelix és a Nagy zűr Korzikán című vígjátékokban is láthattunk.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 12 =


Scroll to top