Quantcast

Nagykarácsony (2021) romantikus karácsonyi vígjáték

Ebben a karácsonyi filmben a furcsa, látszólag össze nem illő párok is egymásra találhatnak...

A magyar romantikus vígjáték főszereplője Arnold a tűzoltó. Épp karácsony előtt megy gallyra az élete: magánélete romokban, ráadásul balesetet szenved. Mindezek tetejében egy karácsonyi vásárban kell ügyelnie, amit kifejezetten utál...

Miről szól a Nagykarácsony című magyar film?

Magyarul beszélő magyar film. Romantikus, Vígjáték, Családi film. Játékidő: 109 perc, korhatár: 12E év. Nagykarácsony a nemzetközi filmadatbázisban

Összefoglaló

Arnoldnak a veszély az élete, de most a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal. A lánglelkű tűzoltó, minden kollégája példaképe, karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője kezét – nem is akármilyen körítéssel.

A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik: nem csak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz.

Ennél nagyobb csapás nem érhet tűzoltót. Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy szuperlelkes tanító nénivel, Eszterrel.

Eleinte irtózik a vásártól és minden idegesíti, de a lelkes készülődés lassan rádöbbenti: nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Az első magyar karácsonyi filmben szerencsére bármilyen csoda megtörténhet: a tűzoltó legyűri félelmeit és a körülötte felbukkanó többi furcsa, látszólag össze nem illő pár is egymásra talál.

Hol történjen mindez, ha nem egy karácsonyi vásárban?

Mozifilmek 2021: a filmadatokat a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátot és az előzetest is, megismerheted a film rövid tartalmát, olvashatsz érdekességekről.

Csuja Imre, mint tűzoltó parancsnok

Csuja Imre, mint tűzoltó parancsnok a Nagykarácsony című filmben

Görgess tovább, mert jön az előzetes, további jelenetfotók és egy-két érdekesség is a filmről!


Érdekességek

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásában 30 hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész – köztük 22 gyerekszereplő – vett részt.


„Nagyon nagy szívvel és energiával dolgozunk azon, hogy idén karácsonykor aki megnézi a filmet, tényleg teljesen kikapcsoljon, nevessen nagyon sokat és szeretettel telve készüljön az ünnepekre.”

– nyilatkozta Tiszeker Dániel rendező.


Ha az ünnep közeledtén karácsonyi köszöntők küldését tervezed, a linkre kattintva válaszd ki a legszebbet!


A karácsonyi vásárban minden megtörténhet - a képen Pokorny Lia és Scherer Péter

A karácsonyi vásárban minden megtörténhet - Nagykarácsony (2021)

A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár írta.


Arnoldot Ötvös András alakítja, aki a színészet helyett majdnem a tűzoltó hivatást választotta.

„Ezért különösen felemelő pillanat volt, ami az utolsó napon történt! 5 hónap megfeszített munka után egy hosszú, 16 órás forgatási nappal, zártuk a filmet - a 40 fokban egy olyan tűzoltóvizsgával, amelyen Ötvös Andrásnak végig kellett mennie egy nehéz fizikai pályán, majd egy égő mozdonyt kellett eloltania. Miután a helyszínen lévő 15 hivatásos tűzoltó végig nézte Andris munkáját, sorban tépték le magukról a rangjelzéseiket, tűzoltós felvarróikat, és elismeréséül Andris kezébe nyomták.”

- emlékezik Tiszeker Dániel rendező.


A filmről jutott eszembe: tudod hányan írják be az internetes keresőbe, hogy Hányadikán van karácsony? El sem hinnéd...

Eszter, a szuperlelkes tanítónő szerepében Zsigmond Emőke

Eszter, a szuperlelkes tanítónő - Nagykarácsony (2021)
Nagykarácsony poszter

Nagykarácsony poszter

Hirdetés

Rendezte: Tiszeker Dániel

Szereplők: Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre

Hazai mozipremier: 2021. november 25.

Magyarországon forgalmazza: InterCom

Gyártó: Filmfabriq, Little Bus Production

Gyártás éve: 2021


Tiszeker Dániel egyszerre szívet melengető, romantikus és humoros vígjátékában Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, és Csuja Imre gondoskodnak a könnyed szórakozásról. A Nagykarácsony tökéletes kikapcsolódás az ünnepi időszakra az egész családnak!

Kövesd a filmeket!


Én elfogult vagyok a magyar filmekkel. És Te? Mi a véleményed? Oszd meg velünk hozzászólásban, vagy csak egyszerűen kattints a LIKE gombra! Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × öt =

Scroll to top