A nagy dobás film

- filmrakat | 2015. december 10. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A nagy dobás film azt a pillanatot dolgozza fel, amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni: a gazdaság globális összeomlását. Sokkoló és igaz! Mire 2008-ban tényleg összeomlik a piac, renegát befektetőink milliárdokat szakítanak, de örökre megváltoznak az események hatására. Adam McKay filmje. Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

A nagy dobás (16)
Színes, szinkronizált amerikai film, 131 perc, 2015

Michael Lewis könyve alapján a forgatókönyvet írta: Charles Randolph és Adam McKay
Fényképezte: Barry Ackroyd Zene: Nicholas Britell Producerek: Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Arnon Milchan Rendezte: Adam McKay

Szereplők: Michael Burry: Christian Bale (Fekete Ernő), Mark Baum: Steve Carell (Kassai Károly) Jared Vennet: Ryan Gosling (Zámbori Soma,)Ben Rickert: Brad Pitt (Stohl András), Georgia Hale: Melissa Leo (Csere Ágnes)

Országos bemutató: 2016. február 4. Bemutatja a UIP-Duna Film

A nagy dobás filmajánló

A nagy dobás – filmajánló

Michael Burry a San José-i illetőségű különc alapkezelő és heavy metal-rajongó 2005-ben több ezernyi kölcsönt vizsgál, amelyek felértékelt jelzálogkötényekben vannak csoportosítva, és megdöbbentő felfedezésre jut: e pénzügyi termékekben rengeteg olyan ingatlankölcsön zsúfolódott össze, amelyek törlesztése késedelemben van, ezért biztos, hogy be fognak dőlni a következő pár évben. Miközben a Wall Street bankárai és a kormány felügyeleti szervei rá sem hederítenek erre az időzített bombára, Burry kifundál egy csődbiztosítási derivatíva nevezetű pénzügyi eszközt, hogy shortolja a szárnyaló ingatlanpiacot. Ettől befektetési alapjának tulajdonosai enyhén szólva nincsenek elragadtatva. Amikor a fiatal, dörzsölt Wall Street-i bankár, Jared Vennett megneszeli, miben sántikál Burry, meggyőzi a heves természetű befektetésialap-kezelőt, Mark Baumot, hogy érdemes milliókat fektetnie a csődbiztosítási derivatívákba.

Közben két huszonéves alapkezelő, Jamie Shipley és Charlie Geller szintén rájön, hogy hamarosan kidurran az ingatlanpiaci lufi…

A Michael Lewis (Összeomlás, Brókerpóker) könyve alapján készült filmet Adam McKay (A híres Ron Burgundy legendája, Pancser Police) rendezte, a parádés szereposztásban pedig olyan sztárokat találunk, mint Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling és Brad Pitt.

A nagy dobás – filmelőzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk: