A nagy dobás film

- filmrakat | 2015. december 10. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A nagy dobás film azt a pillanatot dolgozza fel, amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni: a gazdaság globális összeomlását. Sokkoló és igaz! Mire 2008-ban tényleg összeomlik a piac, renegát befektetőink milliárdokat szakítanak, de örökre megváltoznak az események hatására. Adam McKay filmje. Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

A nagy dobás (16)
Színes, szinkronizált amerikai film, 131 perc, 2015

Michael Lewis könyve alapján a forgatókönyvet írta: Charles Randolph és Adam McKay
Fényképezte: Barry Ackroyd Zene: Nicholas Britell Producerek: Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Arnon Milchan Rendezte: Adam McKay

Szereplők: Michael Burry: Christian Bale (Fekete Ernő), Mark Baum: Steve Carell (Kassai Károly) Jared Vennet: Ryan Gosling (Zámbori Soma,)Ben Rickert: Brad Pitt (Stohl András), Georgia Hale: Melissa Leo (Csere Ágnes)

Országos bemutató: 2016. február 4. Bemutatja a UIP-Duna Film

A nagy dobás filmajánló

A nagy dobás – filmajánló

Michael Burry a San José-i illetőségű különc alapkezelő és heavy metal-rajongó 2005-ben több ezernyi kölcsönt vizsgál, amelyek felértékelt jelzálogkötényekben vannak csoportosítva, és megdöbbentő felfedezésre jut: e pénzügyi termékekben rengeteg olyan ingatlankölcsön zsúfolódott össze, amelyek törlesztése késedelemben van, ezért biztos, hogy be fognak dőlni a következő pár évben. Miközben a Wall Street bankárai és a kormány felügyeleti szervei rá sem hederítenek erre az időzített bombára, Burry kifundál egy csődbiztosítási derivatíva nevezetű pénzügyi eszközt, hogy shortolja a szárnyaló ingatlanpiacot. Ettől befektetési alapjának tulajdonosai enyhén szólva nincsenek elragadtatva. Amikor a fiatal, dörzsölt Wall Street-i bankár, Jared Vennett megneszeli, miben sántikál Burry, meggyőzi a heves természetű befektetésialap-kezelőt, Mark Baumot, hogy érdemes milliókat fektetnie a csődbiztosítási derivatívákba.

Közben két huszonéves alapkezelő, Jamie Shipley és Charlie Geller szintén rájön, hogy hamarosan kidurran az ingatlanpiaci lufi…

A Michael Lewis (Összeomlás, Brókerpóker) könyve alapján készült filmet Adam McKay (A híres Ron Burgundy legendája, Pancser Police) rendezte, a parádés szereposztásban pedig olyan sztárokat találunk, mint Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling és Brad Pitt.

A nagy dobás – filmelőzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább