Mrs. Hyde (2017) francia-belga film

Mrs. Hyde (2017) francia-belga filmHogy lakozhat két különböző ember egy testben? Az Isabelle Huppert főszereplésével készült Mrs. Hyde története esetében egy vihar indítja útjára a különös eseményeket, mely a külvárosi szakközépiskola félénk, távolságtartó és nem túl népszerű fizikatanárnőjéből előhozza a zabolázhatatlan energiát…

Mrs. Hyde adatlap, plakát

Mrs. Hyde (2017) francia-belga film eredeti plakát

Színes, francia, belga film, készült 2017-ben, hossza 95 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: dráma, komédia,
Nemzetközi filmadatbázis: Madame Hyde
Forgatókönyv: Serge Bozon
Szereplők: Isabelle Huppert, Romain Duris, José Garcia, Adda Senani, Guillaume Verdier, Patricia Barzyk, Pierre Léon, Roxane Arnal, Angèle Metzger

Rendezte: Serge Bozon
Hazai mozipremier: 2018. március 15.
Magyarországon forgalmazza: Cirko Film.

Tartalom

A kellemetlen természetű középiskolai tanárnőt, Marie Géquilt diákjai és kollégái is gyűlölik. Egy viharos éjszakán villám csap belé, amitől elájul. Magához térése után különös érzés lesz rajta úrrá. Vajon meg tudja zabolázni a benne felébredő, veszélyes és erős Mrs. Hyde-ot?

A locarnói filmfesztiválon Isabelle Huppert a legjobb színésznőnek járó díjat nyerte a filmben nyújtott alakításáért.

Jelenetfotók – képek

Mrs. Hyde 3

Mrs. Hyde 2

Mrs. Hyde 1
Fotók: Cirko Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Hivatalos előzetes eredeti nyelven, angol felirattal

Érdekességek – Hírek

A 8. Frankofón Filmnapok 2018-as válogatásába bekerült a Mrs. Hyde. A filmet premier előtt a rendezvény keretében a Puskin és a Toldi mozi vetíti.


A cím a világhírű regényben szereplő Mr. Hyde-ra utal. Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete című könyv Robert Louis Stevenson skót regényíró 1886-ban megjelent regénye. A mű a 19. századi Londonban játszódik, ahol egy békésen éldegélő orvos és egy rettegett gonosztevő élt ugyan abban a testben. A rémregényből 1931-ben Dr. Jekyll és Mr. Hyde címmel filmet készítettek, melynek főszereplője Fredric March az alakításáért Oscar-díjat kapott.

Scroll to top