Samuel L. Jackson bérgyilkos szerepben

Mody szerepében Samuel L. Jackson – Sztárhírek

Mody a bérgyilkos szerepében egy élő legenda: Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson A védenc (2021) című filmben Mody, az öreg bérgyilkos szerepét alakítja. A szupersztárt jóval a forgatás előtt leszerződtették a munkára. Az alkotók biztosra mentek.

A film magyarországi forgalmazója, a Prorom Entertaiment révén ebből az írásból megismerheted a filmsztár gondolatait. Beszél a filmben alakított figurájáról, és a filmbéli fogadott lányához való viszonyáról.

Felkészültél? Akkor kezdjük!

Samuel L Jackson alakítja az idős bérgyilkost, Modyt A védenc című filmben.

Mindenekelőtt lássuk, miről szól a film:

Anna és Moody bérgyilkosokként egy évtizeden keresztül hajtottak végre nagy volumenű merényleteket. Mikor azonban Moodyt elteszik láb alól, Anna fejébe veszi, hogy végezni fog mentora gyilkosával. Először azonban le kell számolnia ősellenségével, Rembrandttal, aki pont azt az embert védi, akit Anna ki akar iktatni.

Bérgyilkosék: Maggie Q, Samuel L. Jackson és Robert Patrick

Bérgyilkosék: Maggie Q, Samuel L. Jackson és Robert Patrick

A filmről, továbbá Mody és Anna kapcsolatáról így beszél Jackson

Szerintem Moody kém volt Vietnamban, titkos bevetésen járt az országban, amikor felfedezte Annát. Egyfajta véletlen folytán találtak egymásra. A lányban megvolt a hajlam az erőszakosságra, a férfi pedig táplálta benne ezt. De közben a legjobb iskolákba járatta, gondoskodott róla – tulajdonképpen apja helyett apja volt. A kapcsolatuk rendkívül szoros, bár Moody nem töltött vele sok időt, csak akkor kereste fel a lányt, amikor szüksége volt rá. Olyan számító az egész kapcsolat, de ennek a párosnak kitűnően bejött. Valahogy mindkettőjüknek erre volt szüksége.

Hogy építi fel a karaktereket Samuel L. Jackson?

Egész életemben imádtam az ilyen filmeket. Az ember összerakosgat az eltérő jellemekből, tulajdonságokból egy új szereplőt és íme, meg is van Moody karaktere. Nem feltétlenül kell kémiskolába vagy gyilkosképzőbe járni, hogy jól megszemélyesítsd ezeket a szereplőket. Én például csak összerakom mindenféle fickók “darabkáit”, akiket különböző filmekben láttam. Ezek részben amerikai filmek, de többnyire koreai meg kínai alkotások, amik menő bérgyilkosokról, vagy idősebb angol titkosügynökökről szólnak. És ezekből összeállítasz egy komplett személyiséget. Aztán odaállsz a kamera elé, és reméled, hogy működni fog a dolog.

Mit gondol Maggie Q-ról filmbéli apja?

Maggie fantasztikus volt. Ha nem lett volna elég, amit fizikailag véghez kellett vinnie, még a karakterét terhelő lelki terhet is cipelnie kellett a szerepe szerint és ezt a kettős kihívást is kitűnően megoldotta.

Samuel L. Jackson napjaink egyik legfoglalkoztatottabb színésze, igazi szupersztár. 2021-ben olyan filmpremierekben láthattad, mint a Sokkal több mint testőr 2., vagy a Spirál: Fűrész hagyatéka. Nem véletlen, hogy a 72 éves színész hamarosan életmű díjat kap az amerikai Filmakadémiától.

A védenc (2021) című filmben Mody, az öreg bérgyilkos szerepét alakítja.


Ha megosztanád a véleményed a sikeres filmsztárról, vagy a filmről, akkor nosza, ne tétovázz! Ha lusta vagy írni, csak bökj a LIKE gombra és kész. Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 8 =

Scroll to top