Modell és színésznő: kettős személyiség

- filmrakat | 2013. február 22. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Modell és Szép Heléna

Diane Kruger mint modell kezdte karrierjét, csak 26 évesen, 2002-ben kezdte el színészi karrierjét építeni. Eddigi legnagyobb sikerét talán a Wolfgang Petersen által rendezett Trója című filmjében aratta, ahol Szép Heléna szerepét osztották rá. Ki más kapta volna a szerepet, ha nem egy modell? A német születésű színésznőt – aki Diane Heidkrügerként látta meg a napvilágot – hamarosan egy elképzelt jövőbeli világban láthatjuk viszont a mozikban, a fantasztikus világsikereket elért Alkonyat-sorozat írója, Stephenie Meyer következő filmes adaptációjában, A burok-ban (The Host, hazai bemutató: március 28.).

A burok: Diane Kruger

Diane Kruger. Hajtó a lények közül.

A modellből színésznővé avanzsált Kruger  egy olyan földönkívüli lényt, egy Hajtót játszik, akinek feladata, hogy ebben a jövőbeli világban az utolsó embereket is megtalálja a Földön, hogy az ő testük felett is átvegyék az idegen bolygóról érkezett lények a hatalmat. Diane imádta az Alkonyat-sorozatot is, és nagyon örült mikor felkérték, hogy szerepeljen a következő Meyer-regény alapján készült filmben. Elmondása szerint az meg csak ráadás volt, hogy a sci-fi filmek híres rendezőjével, Andrew Nicollal (Gattaca, Lopott idő) dolgozhatott együtt.

Diane szerint a film hangulatához nagyban hozzájárult a tökéletes futurisztikus jelmez is.

Mindegyik Hajtó fehér színű ruhát visel, és tökéletes rajtuk minden: a hajuk, a smink, és a ruhatáruk. Nagyon élveztem! Egyik kedvenc jelenetem, mikor egy hatalmas motoron száguldok a sivatagban, és mindezt fehérben.

A burok 4

Diane Kruger a Hajtó

A brit Galmour magazinnak azt is elmesélte az egykori modell, hogy miért is tudott azonosulni azzal a gondolattal, hogy két ellentmondó személyiség lakozhat egy emberben.

Szerintem a legtöbb embernek nem csak egy személyisége van. Bár nem tudunk úgy kapcsolatba lépni a bennünk lakozó másik énnel, mint a filmben pl. Melanie (Saoirse Ronan), akiben egyszerre ott az ember, és a teste felett a hatalmat átvevő lény is, de sokszor érezzük úgy, hogy egyszerűen mások szeretnénk lenni, és az a valaki ott lakozik bennünk.

Hogy vajon eléri-e a célját a Diane Kruger által játszott Hajtó, megtalálja-e az utolsó embereket is a Földön, és hogy milyen is az mikor egy kettős személyiségű fiatal lány két különböző férfiba szeret bele, az március végén kiderül a hazai mozikban.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × 2 =