Mindent elpusztító katasztrófa fenyegeti a Földet

Óriási katasztrófa fenyeget - Űrvihar jelenetfotóA szélsőséges időjárás és a fenyegető természeti katasztrófák miatt műholdakból álló védvonalat húztak a Föld köré a tudósok, hogy megvédjék bolygónkat. Az Űrvihar című sci-fiben főszerepet játszó műholdrendszer azonban meghibásodott, az egész világot elpusztító vihar fenyeget. Egyszerű technikai hiba, vagy gonosz emberi beavatkozás történt? Megkezdődik az idegborzoló, feszültséggel és izgalommal teli versenyfutás az idővel, rejtélyekkel, összeesküvésekkel és lenyűgöző látvánnyal fűszerezve, hogy kiderítsék: ki, vagy mi áll a borzalmas fenyegetés mögött…

Elképesztő látványvilággal kecsegtető filmet készített Dean Devlin, aki írója, rendezője és producere is az izgalmas sci-finek. (Filmajánló itt!) A Földet védő műholdrendszer alapötletének csíráját hat éves lánya kérdése ültette el benne.

Mi az a klímaváltozás?

Devlin bevallása szerint akkor született a film alapötlete, amikor az akkor hat éves lánya megkérte, hogy magyarázza el neki a klímaváltozást:

A lehető legegyszerűbben nekem szegezte a kérdést, hogy miért nem tudunk egy olyan gépet építeni, ami megoldja a helyzetet? Ez beindította a fantáziámat, és csak úgy özönlöttek az ötletek, hogy mi minden történhetne, ha valóban tudnánk ilyen gépet építeni. És mi történne, ha valami elromlana benne? És csak úgy sorjáztak a kérdések. Mi van, ha túl sokáig várunk, hogy szembenézzünk a klímaváltozással? Mi van, ha nem? Mi lenne, ha meg tudnánk építeni ezt a varázslatos gépet, ami irányítja az időjárást az egész bolygón? És mi lenne, ha ez a gép valami gazember kezébe kerülne?

Devlin megpróbált az Űrviharban egyfajta választ adni ezekre a kérdésekre. A legijesztőbb az egészben az, hogy a filmben szereplő leghihetetlenebb dolgoknak van valóság alapja! Hiszen az időjárás manipulálása már nem csak vízió (az ember képes viharokat, jégesőket megakadályozni), a Föld körül egyre több műhold kering számunkra ismeretlen feladatokkal és az is előfordulhatott, hogy egy technikai meghibásodás súlyos katasztrófát okozott a bolygón, gondoljunk csak a csernobili atomerőmű-balesetre!

Az Űrviharban azonban olyan halálosan veszedelmes időjárási körülmények is lesznek, amelyeket még soha nem látott az emberiség: Afganisztán sivatagaiban jég és hó pusztít, Hong Kong utcái alatt izzik a talaj, Indián pedig ciklonok söpörnek végig…

Űrvihar filmpremier: 2017. október 19.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top