Mindenkit érdekel hogy csábítják el Colin Farrellt

Csábítás

Nagy siker Sofia Coppola új filmje, álomhatárokat lép át a bevétel, szakmai berkekben pedig a gyönyörű női főszereplők zseniális alakításait dicsérik. Vannak azonban fanyalgók is, akik valamit (valakiket) hiányolnak a filmből. Ha azt gondoltad, hogy ezt a történet még soha senki nem vitte filmvászonra, akkor ki kell, hogy ábrándítsunk: egy zseniális rendező és egy még zseniálisabb színész már bemutatta a sztorit.

Átlépte a 10 millió dolláros álomhatárt Sofia Coppola új filmje, a Csábítás (The Beguiled). Ez azért jelentős eredmény, mert a művészfilm besorolású gótikus thriller csak 331 vásznon fut Észak-Amerikában. A Transformers kategóriájú szuperprodukciókat például több mint négyezer vásznon indítják útjukra, így tudnak napok alatt 100 millió dolláros bevételt generálni.

A Csábításnak kedvező a szakmai fogadtatása, a Rottentomatoes kritikai portálon 78 százalékon áll.
Csábítás jelenetfotó
A Clint Eastwooddal 1971-ben már vászonra vitt történet főhőse egy északi katona (Colin Farrell), aki a polgárháború idején egy bentlakásos leányiskolában lábadozik, és a hölgyek érdeklődésének középpontjába kerül. Megpróbálja elnyerni a kegyeiket, ami részben sikerül is neki. A nők előbb egymás ellen, majd a katona ellen fordulnak…

A kritikusok egyöntetűen kiemelik a három női főszereplő – Nicole Kidman, Elle Fanning és Kirsten Dunst – lenyűgöző alakítását.

Clint Eastwood volt a főszereplője A tizedes háreme című filmnek, mely az író Thomas Cullinan több síkon is izgalmas történetét először bemutatta a mozikban. Azt a filmet Don Siegel rendezte és Eastwood mellett Geraldine Page, Elizabeth Hartman, Jo Ann Harris és Darleen Carr alakították a főszerepeket.

Sehol egy rabszolga…

Ugyanakkor támadások is érték a filmet, miszerint Coppola kihagyta az eredeti regényben szereplő feketéket, holott a polgárháború részben a rabszolgaság elleni küzdelemről szólt. A rendező azt a magyarázatot adta, hogy a történet női szempontjaira koncentrált, ezért csak felszínesen tudta volna érinteni a rabszolgaság témáját, ezt pedig méltatlannak találta a kérdés nagy jelentősége miatt.

Egy szó mint száz: a Csábítás egyre több bevételt produkál a mozikban, még így, rabszolgák nélkül is! A hazai bemutató 2017. szeptember 7-re várható.

Forrás: UIP hírek

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top