Miles Teller, akit érdemes megnézni

- filmrakat | 2014. szeptember 10. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Miles Teller, a 26 esztendős fiatal színész bekerült abba a körbe, akiket a mozis világban úgy tartanak számon: érdemes őket megnézni.

Miles Teller legutóbb olyan filmekben tette le a névjegyét, mint a Képszakadás (2013), vagy  A beavatott (2014), jövő év elején pedig a Whiplash című filmben láthatjuk. Lássuk, hogy vélekedik róla a szakma!

A mozis világ legrangosabb lapja a Variety, és a hetente megjelenő kiadvány nem fél tekintélyének megfelelő súlyú kijelentéseket tenni. 1998 óta minden ősszel közzéteszi, hogy a szerkesztőség véleménye szerint kik azok a színészek, akik a legtöbbre vihetik a szakmában. A „10 Actors to Watch” névsorára felkerülni minden fiatal angol nyelvű színész álma: aki a listán szerepel, máris nagyobb biztonsággal számíthat újabb szerepajánlatokra, magasabb gázsikra és pár éven belül… az Oscar-díjra. Az elmúlt 15 évben sok olyan színészt ajánlott a lap a szakma figyelmébe, aki valóban sokra vitte Adrian Brody-tól Samantha Morton-on vagy Viola Davis-en át Dane DeHaan-ig.

Az idei lista egyik éllovasa valóban különleges tehetség. Miles Teller 26 éves, 183 cm magas, és gimnazista kora óta dobol szülővárosa templomi zenekarában. Ha nem így lett volna, talán meg sem kapja a Whiplash (Whiplash, hazai bemutató a miskolci Cinefesten és februárban a mozikban) főszerepét, amely egy fiatal dzsesszdobos és zsarnoki tanára küzdelméről szól. Teller először el sem akarta vállalni a szerepet, inkább nyaralni indult volna a barátnőjével, végül azonban igent mondott a felkérésre, és a film rögtön a reflektorfénybe emelte: a Sundance Fesztiválon a Whiplash a zsűri és a közönség díját is elnyerte. Főszereplője pedig – a Sundance-siker után szinte természetesen – immár hivatalosan is 2014 tíz legígéretesebb színésze közé került.
Whiplash jelenetfotó - Miles Teller

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább