Miért jó a Tökéletes hang 2?

Tökéletes hang 2 (2015) amerikai zenés vígjátékHa egy film sikeres és második részt készítenek belőle, azt néha fanyalogva fogadja a szaksajtó. A Tökéletes hang 2 esetében azonban pont az ellenkezője történt.

A kora nyári moziszezon egyik nagy meglepetése, hogy a kényes ízlésű filmes szaklap, a Variety ódákat zeng a Tökéletes hang 2 című zenés vígjátékról, amely a Barden Bellák női accapellacsapat újabb kalandjait meséli el. Guy Lodge kritikus szerint a film jobb, mint az előző rész, és üdítően nőies fuvallatként hat az egyébként erősen tesztoszteronszagú mozis felhozatalban. Lodge a sikert abból vezeti le, hogy a kamera mögött és előtt egyaránt a legkiválóbb női tehetségek tevékenykedtek. A film rendezője az az Elizabeth Banks, aki mindkét résznek egyik főszereplője is, és most meggyőzően bizonyítja, hogy direktorként is ért a csajok nyelvén, ráadásul merész vizuális megoldásokkal próbálkozik, sikerrel.

Kay Cannon forgatókönyvíró még könnyedebb történetet hozott össze, mint az előző rész esetében, de a cselekmény tele van ütős poénokkal, és még erősebb hangsúly helyeződik arra, milyen fontos, hogy a nők összefogjanak, és együtt küzdjenek egy közös célért. A főszereplő Anna Kendrick ismét zseniális, és remek ötlet volt, hogy a duci Rebel Wilson nagyobb teret kapott az improvizálásra. Az Oscar-jelölt Hailee Steinfeld (A félszemű) pedig újoncként külön cselekményszálat kapott, ami jelentősen gazdagítja a történetet, és átvezetésként szolgálhat a következő rész számára.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 4 =


Scroll to top