A metál csendje

Sound of Metal


Ruben, a heavy metal dobos a zenének és a koncerteknek szenteli életét. Ám egyik napról a másikra szörnyű dolog történik vele...

A metal csendje (Sound of Metal)

Magyarul beszélő amerikai film. Zenés dráma. Játékidő: 120 perc, korhatár: 12 év.

Ruben, a heavy metal dobos a zenének és a koncerteknek szenteli életét. Mindent belead a művészetébe, semmi más nem létezik számára a zenén kívül. Énekes barátnőjével éppen turnézik, amikor észreveszi, hogy hallása rohamosan romlik.

Szinte egyik pillanatról a másikra megsüketül, s hallása elvesztésével teljes addigi világa összeomlik.

Ruben nem hajlandó elfogadni a helyzetét, hogy soha többet nem dobolhat, soha többet nem hall, s egy olyan új élet vár rá, amit ő nem akar élni. A férfi vonakodva csatlakozik egy kis siket közösséghez, amelyet egy vietnami veterán vezet, s aki próbálja elfogadtatni vele az elfogadhatatlant.

A 2021-es filmek adatait a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátot és az előzetest is, megismerheted a film rövid tartalmát.

A metal csendje trailer

A legfrissebb előzetesek megtekintéséhez kattints a linkre!

Hirdetés


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

A metál csendje plakát

A metál csendje plakát

Hirdetés

Rendezte: Darius Marder

Szereplők:
Riz Ahmed , Olivia Cooke, Paul Raci, Lauren Ridloff. Mathieu Amalric.

Hazai mozipremier: 2021. szeptember 6.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media

Gyártó: Paramount, 2021

Gyártás éve: 2019


Darius Marder (Túl a fenyvesen) író-rendező A metál csendje című filmjének világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A film hatalmas sikert aratott, összesen több mint 160 díjra jelölték és több mint 80 díjat meg is nyert.

A kritikusok különösen a főszereplő, Riz Ahmed (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Éjjeli féreg) sokoldalú színészi alakítását, a film zenéjét és a siket közösség érzékeny bemutatását emelték ki.

Ahmedet jelölték a legjobb drámai színész Golden Globe-díjára és BAFTA-díjra is. A film végül hat kategóriában kapott Oscar-jelölést – legjobb film, legjobb férfi főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb filmzene és a legjobb vágás –, és a filmzenéért és a vágásért meg is kapta az Oscar-díjat.

Riz Ahmed partnerei a filmben Olivia Cook (Az élet maga, Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni), Lauren Ridloff (Walking Dead, Legacies: A sötétség öröksége) és az alakításért Oscar-díjra jelölt Paul Raci. A szakma egyöntetű véleménye szerint A metál csendje az év egyik legjobb filmje.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 11 =

Scroll to top