Menő, vicces, intelligens, gyors észjárású és bérgyilkos

A menő bérgyilkos, Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) annyira népszerűtlen, hogy aki valaha találkozott vele, szívesebben látná holtan…

Menő, vicces, intelligens, gyors észjárású és bérgyilkos
Darius Kincaid bérgyilkos (Samuel L. Jackson) a Sokkal több mint testőr 2. című filmben

Samuel L. Jackson: ideális férfi kis hibával

A menő bérgyilkos, Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) annyira népszerűtlen, hogy aki valaha találkozott vele, szívesebben látná holtan. Mi az a kis hiba, amit említettem? Hát hogy bérgyilkos…

A Sokkal több mint testőr 2. részében az események sorát az indítja be, hogy az életveszélyes bérgyilkost, Darius Kincaidet olaszországi nászútja kellős közepén elrabolja egy Carlo nevezetű maffiavezér.

Darius felesége, a hírhedt nemzetközi csaló, Sonia Kincaid (Salma Hayek) rábírja Michael Bryce testőrt (Ryan Reynolds), hogy közösen szabadítsák ki a férjét.

Ahogy az első részben, úgy a másodikban is a két főhős, Bryce és Kincaid folyamatos, tréfás csatározása a cselekmény központi eleme, és a párbeszédek jó részéhez hasonlóan többnyire improvizálás eredménye.

Samuel L. Jackson így beszél erről:

– Tisztában vagyunk vele, mi a komikum, mi a humor. És mindketten tudjuk, mit szeretnénk viszontlátni a filmvásznon. Ryannel mindketten emberünkre akadtunk, olyan partnerei vagyunk egymásnak, akiknek van érzékük a komikumhoz, és tudnak időzíteni. És hát igen, elég kemény dolgok mennek, de azt akarjuk, hogy a közönség élvezze, hogy átérezze, és tényleg tudjon vele azonosulni. Ráadásul a férfiak mindig keményebbnek próbálják mutatni magukat, mint amilyenek valójában, és mi mindketten tudjuk, hogyan fordíthatjuk ezt a javunkra – nem riadunk vissza attól, hogy hülyét csináljunk magunkból.

Kincaid sok szempontból az “ideális férfi” – mármint ezt az egész bérgyilkos dolgot leszámítva! Menő, vicces, intelligens, gyors észjárású, elképesztően jó abban, amit csinál, jól érzi magát a bőrében, nem bán semmit, és nagyon, nagyon szereti a feleségét. Jackson nevetve jegyzi meg:

– Hát ki ne akarna az ő helyében lenni?! Megvalósította önmagát, és alapvetően egy tökéletesen boldog ember. A felesége a lelki társa, és teljesen elégedett a munkájával. El voltam kényeztetve, hogy Salma Hayekkel dolgozhattam együtt mindennap.

A fickó látszólag egy kattant, vérengző bérgyilkos, de közben ő tartja leginkább kézben az életét, és pontosan érti, mennyire fontos a szeretet és a házassága. És végül is sok mindent megtanít ebből Bryce-nak.

A Sokkal több mint testőr 2. bemutatója 2021. június 17-én lesz, a filmet Magyarországon forgalomba hozza a Prorom.

Forrás: Prorom


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × négy =

Scroll to top