Mennyire erőszakos film a Kick-Ass 2?

- filmrakat | 2013. augusztus 7. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Már az előzetese láttán felháborodtak néhányan és még az egyik főszereplő, a Csillagsáv ezredest alakító Jim Carrey is elhatárolódott az erőszakos jelenetektől az egyik blogjában.

A képregény adaptáció első részt is sok támadás érte három éve, a túl sok erőszak miatt, most pedig már a folytatás, a Kick-Ass 2 [+16] (bemutató: 2013. augusztus 22.) előzetese láttán is felháborodtak néhányan. Az ugyanis hagyján, hogy a felnőttek aprítják egymást a filmben, de visszatér Hit Girl, a bájos kamaszlány, és útját megint hullahegyek szegélyezik. Ez természetesen elgondolkodtatta a karaktert játszó 16 éves színésznőt, Chloe Grace Moretzt is.

Kick-Ass 2. plakát Erőszakos jelenetek? Ugyan már!

Kick-Ass 2. plakát Erőszakos jelenetek? Ugyan már!

Hit Girl, az erőszakos jelenetekről

Gyakran eszembe jut, hogy az, amit csinálok, milyen hatással van a közönségre – mondja Chloe. – Tudom, nem tetszik mindenkinek, hogy a Kick-Ass-ben mondjuk levágom valakinek a kezét, de nem szabad elfelejteni, hogy ez szórakoztató mozi, és nem dokumentumfilm. Én sem magamat alakítom, hanem egy kitalált személyt. Chloe soha nem tenne olyat, mint Hit Girl. Ezt már az első rész készítésekor tisztáztam magamban, pedig még elég kicsi voltam. Azt is tudtam már akkor, hogy az ilyen filmek azért készülnek, mert a nézők másfél órára ki akarnak szakadni abból a valóságból, amelyben élnek. És minél meredekebb egy film, a közönség annál messzebbre kerülhet attól, amit egy kis időre el akar felejteni.

A Csillagsáv ezredest alakító Jim Carrey németjuhász kutyájával

A Csillagsáv ezredest alakító Jim Carrey németjuhász kutyájával

A Kick-Ass 2 erőszakosságáról szóló vitát egyébként a film sztárja, Jim Carrey indította, aki a mikroblogjában határolódott el a túlzott brutalitástól. Úgy érvelt, hogy a Sandy Hook iskolában történt ámokfutás után nem lenne szabad ilyesmit a mozikban mutogatni. Carrey egyébként egy megjavult maffiózót alakít a filmben, aki németjuhász kutyájával az oldalán szuperhősként tesz rendet az utcákon.

Kisck-Ass 2 története röviden

Kick-Ass, Hit Girl és Vörös Köd visszatér a 2010-es kultikus sikerfilm, a Ha/Ver (Kick-Ass) folytatásában. Kick-Ass vakmerősége ezúttal egész sereg botcsinálta szuperhőst hoz lázba a nem is kicsit zizzent Csillagsáv ezredes vezetésével. Hősünk nem tehet mást, csatlakozik hozzájuk. Amikor az amatőr szuperhősöket levadássza a Muterbeverként újjászületett Vörös Köd, csak Hit Girl tudja megóvni őket a pusztulástól.

Chloe Grace Moretz a Kick-Ass 2 sztárja: konkrét elképzelésekkel

Chloe Grace Moretz a Kick-Ass 2 sztárja: konkrét elképzelésekkel

Amikor utoljára találkoztunk az erőszakos, kiskorú orgyilkossal, Hit Girllel, vagyis Mindyvel és az ifjú igazságosztóval, Kick-Asszel, azaz Dave-vel, még átlagos tinédzserekként akartak élni. Ám az érettségi közeledtével Dave úgy dönt, hogy megalapítja a világ első szuperhős csapatát Mindyvel az oldalán. A leányzó azonban lebukik Hit Girlként, s arra kényszerül, hogy takarékra tegye magát, és egyedül próbáljon eligazodni a gimis csajok erőszakos világában. Mivel nincs kihez fordulnia, Dave csatlakozik az Örök Igazság szuperhős-csapathoz, melyet az exmaffiózó Csillagsáv ezredes vezet.

Kick Ass 2. Erőszakos jelenetek előfordulhatnak a filmben!

Kick Ass 2. Erőszakos jelenetek előfordulhatnak a filmben!

Amikor már épp kezd látszatja lenni a munkájuknak az utcákon, a világ legfőbb szupergonosza, Muterbever összehozza a maga gonosz csapatát, és beindítja bosszúakcióját, hogy Kick-Ass és Hit Girl megfizessenek azért, amit az apjával tettek. A tervvel csak egy a gond: ha kikezdesz az Örök Igazság egyik tagjával, mindannyiukat magadra haragítod.

A Kick-Ass 2. (hazai bemutató: 2013. augusztus 22.) korábban Ha/Ver 2. címmel került magazinunkba!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − három =

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább