Menedék (2013) amerikai film

Nicholas Sparks azonos című könyvéből készült a Menedék (Safe Haven), mely egyértelmű üzenet a romantikus filmek kedvelőinek: a szerelem és a barátság elég erős ahhoz, hogy bármilyen bajban valódi menedéket nyújtson. Egy újabb kitűnő film Lasse Hallström svéd rendezőtől.

Menedék: Julianne Hough és Josh Duhamel
Menedék: Julianne Hough és Josh Duhamel

Meddig tart a menekülés egy brutális kapcsolat elől?

Menedék [+12]

romantikus dráma

Rendező: Lasse Hallström

Szereplők: Julianne Hough, Josh Duhamel, Cobie Smulders

Bemutató: 2013. április 25-én.
Forgalmazza a Big Bang Média

Nicholas Sparks tollából

Nicholas Sparks amerikai bestseller szerző műveiből már többet is filmre vittek, a legismertebb alkotás ezek közül talán a Kedves John. Kedvenc témái a hit, a szerelem és a sors. A Menedék című története remekül illeszkedik ilyen szempontból is a sorba.

Menedék: Nicholas Sparks amerikai bestseller szerző regénye alapján
Menedék: Nicholas Sparks amerikai bestseller szerző regénye alapján

Menedék röviden

Egy titokzatos gyönyörű nő érkezik Southportba, Észak-Karolina egyik kisvárosába. A városka lakóinak csodálkozására azonban a fiatal lány zárkózottan él és nem jár el sehova, így lassan egyre több emberben ötlik fel a kérdés, vajon miért is érkezett oda, és mitől fél, vagy éppen mi elől bujkál?

Menedék: Katie eleinte bujkál, de rátalál a barátság és a szerelem
Menedék: Katie eleinte bujkál, de rátalál a barátság és a szerelem

Katie-nek (Julianne Hough) ez a városka valódi menedék. Szörnyű emlékek hajtották idáig, és túlélése érdekében csak remélni tudja, ittléte titok marad, amit csak úgy érhet el, ha senkivel sem barátkozik, nem nyílik meg senkinek. Kezdetben megpróbál mindenkitől távol maradni, hogy titkai biztonságban legyenek, ám mikor találkozik Alexszel, aki iránt gyengéd érzelmeket kezd táplálni, egyre jobban kinyílik az emberek felé. Alex a gyermekeit egyedül nevelő özvegyember lesz az egyik, és a szomszédasszonya Jo lesz a másik, akivel szoros kapcsolatba kerül. Később az ő közelségük ad majd menedéket, ha rátalál a fenyegető múlt?

Meddig lehet menekülni

Az emberi kapcsolatok sokszor vesznek 360 fokos fordulatot. Mennyiszer halljuk, hogy álompárnak titulált fiatalok útja válik szét, hol halkan, hol látványosan, a sajtó elé teregetve a szennyest. Ez még a jobbik eset, de vannak olyan nők, akinek menekülniük kell egy kapcsolatból, mert a holtig tartó szerelem helyett egy agresszív férjet, brutalitást kaptak. Sajnos nem mindegyiknek sikerül bármiféle menedéket találni az ilyen helyzetekben. Lasse Hallström filmjében Katie-nek meg van erre az esélye, mert barátot és szerelmet talált búvóhelyén, és ez az igazi menedék.

Szinkronos filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 1 =


Scroll to top